Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι νομαρχιών και δήμων που καταργούνται με ποιον τρόπο θα μεταταγούν είτε στις περιφέρειες είτε στους νέους δήμους που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη». Η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάζεται τη σχετική απόφαση που θα εκδοθεί εντός Ιουνίου και θα καθορίζει χρονοδιάγραμμα ενός τριμήνου (από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου) για να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις.
Μέσα στον Ιούλιο θα γίνουν οι εθελοντικές μετατάξεις και θα ακολουθήσουν οι υποχρεωτικές. Στόχος του υπουργείου είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο(ένα μήνα πριν τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 7 Νοεμβρίου).
Παράλληλα το ΥΠΕΣ έχει ως βασικό στόχο αφενός οι νέες θέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι οργανικές και όχι προσωποπαγείς -κάτι που, στην ουσία, είναι το πρώτο βήμα για την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχει, επίσης, υπόσχεση ότι θα διατηρηθούν πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία, εξάλλου, είναι... κομμένα κατά 10%.
Η κατάρτιση, παρόλα αυτά, του ενιαίου μισθολογίου, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τέλη Ιουλίου, τη σύσταση του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων και τη λειτουργία της νέας αρχής πληρωμών, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα επιφέρει σοβαρές αλλαγές στους υφιστάμενους μισθούς.

Οι συμβασιούχοι
Αν ληφθεί υπόψη ότι έχει ήδη αρχίσει ουσιαστική μείωση στις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, είναι προφανές ότι η μείωση του προσωπικού που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης» μπορεί να είναι πολλαπλάσια.
Ηδη στους δήμους υπηρετούν σήμερα 16.492 συμβασιούχοι από περίπου 35.000 που ήταν πέρυσι, ενώ αισθητή είναι και η μείωση του έκτακτου προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα ΝΠΙΔ- δεν υπερβαίνουν σήμερα τα 9.000 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση των μετατάξεων, εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν περίπου 25.000 συμβασιούχοι οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στους ΟΤΑ.