Παρουσία δεκάδων κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Λήξης της χρονιάς, τμημάτων που λειτουργούν μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Μ. (Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού - Αθλητισμού Μίκρας) και του Αθλητικού - Πολιτιστικού Συλλόγου «Ορφέας» Πλαγιαρίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Παιδική - Νεανική Ορχήστρα Δήμου Μίκρας, μετέφερε τους θεατές σε ένα «Ταξίδι στη Μουσική», ενώ όμορφες μελωδίες χάρισε και η ορχήστρα και σοπράνο Recorder του Δήμου Μίκρας, που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό.
Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχε και ο χορός, μέσα από τις χορογραφίες που παρουσίασαν τα τμήματα μπαλέτου του «Ορφέα». Επίσης, τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα ενόργανης γυμναστικής παρουσίασαν στο κοινό ασκήσεις εδάφους, ενώ επίδειξη Tae Kwon Do έκαναν τα παιδιά του αντίστοιχου τμήματος του «Ορφέα».
Η εκδήλωση έκλεισε με το «Green Piccolo», μία μοναδική παράσταση που συνδύασε το θέατρο και τη ζωγραφική και είχε ως θέμα της την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Δήμαρχος Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης, στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Μ. όσο και στηρίζοντας τις δράσεις όλων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, να δώσουμε δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά και να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες». Σημείωσε ότι «η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και στο νέο Καλλικράτειο Δήμο».