"Ο τζίρος των καταστημάτων δεν κινδυνεύει από τις απεργίες, συρρικνώνεται από την επέκταση των πολυκαταστημάτων και των σούπερ μάρκετ. Το μέλλον μας είναι υποθηκευμένο στα πλαίσια της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια".
Αυτό υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων και καλεί αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, "να δώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα και στην πολιτική που καταδικάζει σε εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, κλείνοντας τα μαγαζιά στις 29 του Ιούνη και συμμετέχοντας στη προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ μπροστά στον ΟΑΕΕ(Εγνατίας 66), στις 10 το πρωί".
Η ΠΑΣΕΒΕ καταδικάζει "τη συμβιβαστική πολιτική της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ανακάλυπταν "επιχειρηματικές ευκαιρίες" για τους αυτοαπασχολούμενους στην πολιτική της ΕΕ, και σήμερα βρίσκουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα "αναγκαία". Φοβούνται τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες», υποστηρίζει.