Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του στόχου για δημιουργία νέων, υπερσύγχρονων σχολείων, φιλικών στο περιβάλλον και ανοιχτών στη μαθητική, εκπαιδευτική και ευρύτερη τοπική κοινότητα, βρίσκεται ο δήμος Συκεών. Το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2010 κατεδάφισε ακόμη ένα κτίσμα πλησίον του 1ου λυκείου, στην περιοχή Επταπυργίου του Τομέα Τειχών, προκειμένου να προωθηθούν οι ενέργειες για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων που θα στεγάσουν πρότυπα πειραματικά νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο.
Το κτίσμα εξαγοράστηκε από τη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο των διαδικασιών απαλλοτριώσεων ιδιωτικών οικοπεδικών εκτάσεων, απευθείας εξαγορών από ιδιοκτήτες και κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, παράνομων και επικίνδυνων κτισμάτων.
Στην κατεδάφιση παρέστησαν ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μικροέργων -Φωτισμού και Πρασίνου Τάσος Τσακιρίδης.
«Με οποιοδήποτε κόστος, αλλά και χωρίς να υποχωρούμε και να υποκύπτουμε στις πιέσεις μεμονωμένων ή οργανωμένων συμφερόντων, ο δήμος μας δε διστάζει να προχωρά αταλάντευτα στην υλοποίηση του σχεδίου του για περισσότερα και καλύτερα σχολεία. Οι ανάγκες συνεχώς πολλαπλασιάζονται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την ικανοποίησή τους», τονίζει ο δήμαρχος Σ.Δανιηλίδης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα τελευταία δέκα χρόνια δαπανήθηκαν περίπου 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου για νέα σχολεία και κοινόχρηστους χώρους. Από αυτά, το 72,25% (12.871.741,03 €) κατευθύνθηκε στο πρόγραμμα σχολικής στέγης και το 27,75% (4.943.443,46€) στη δημιουργία χώρων αναψυχής, πάρκων και διανοίξεις δρόμων.
«Με χρηστή και διάφανη διαχείριση των οικονομικών και με σεβασμό στους οικονομικούς πόρους που προέρχονται από τους συνδημότες μας, καθώς και από αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων, μπορούμε και επιτυγχάνουμε τους υψηλούς μας στόχους. Παράλληλα θέτουμε και νέους, ώστε οι ποιοτικοί δείκτες στην εκπαίδευση της νεολαίας και τη διαβίωση των πολιτών μας να βρίσκονται πάντα σε άνοδο», τονίζει ο δήμαρχος Συκεών.