Αν αγαπάτε το βινύλιο, το παζάρι δίσκων που οργανώνεται, σήμερα, Κυριακή 27 Ιουνίου 2010, στο Club του Μύλου, σας περιμένει. Σας προτείνουμε, επίσης, την έκθεση ζωγραφικής, αγιογρφίας και ψηφιδωτού της Ελισάβετ Σουρή, στο εργαστήρι της (Χριστοβασίλη και Κρήτης γωνία). Για τους φίλους της σκα μουσικής οι "Περσινά Ξινά Σταφύλια"(φωτογραφία) στο block 33. Διαλέξτε:

Εκδηλώσεις
* Παζάρι δίσκων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό πραγματοποιείται την Κυριακή στο Club του Μύλου.

* «Τα Παιδιά και οι Γλώσσες τους» είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στις 20.00, στο 4ο Πάρκο της Νέας Παραλίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του 13ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ και έχει ως στόχος να ακουστούν οι απόψεις δίγλωσσων παιδιών για τις δύο γλώσσες και για τις πατρίδες τους.
* Συνεχίζονται μέχρι τις 27 Ιουνίου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Μπύρας Θεσσαλονίκης στην παραλία του Λευκού Πύργου. Καθημερινά γκρουπάκια ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε ρυθμούς ροκ, ποπ, έντεχνους και λαϊκούς.
* Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου οι οποίες πραγματοποιούνται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και διοργανώνονται από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στην διαδρομή, αλλά και σε διαγωνισμούς ταχύτητας, κερδίζοντας δώρα από τους διοργανωτές. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις 7 –9 μ.μ. στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου .

Μουσική
* Την Κυριακή το Block33 θα υποδεχτεί ένα από τα σημαντικότερα ska-punk-reggae συγκροτήματα με πολιτικοποιημένο στίχο στην Ελλάδα. Οι «Περσινά Ξινά Σταφύλια» λίγο μετά τις 20.00, θα επανεμφανιστούν ύστερα από παύση περίπου δύο χρόνων ύστερα από παύση εργασιών λόγω στρατιωτικών και… σπουδαστικών υποχρεώσεων!

Εικαστικά
* Το εργαστήρι ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού της Ελισάβετ Σουρή διοργανώνει έκθεση με έργα της ίδιας και των μαθητών της. Την έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε στο εργαστήρι στην οδό Χριστοβασίλη 15 και Κρήτης 54 γωνία, στην περιοχή της Μαρτίου. Τα έργα θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιείται παρακολούθηση διδασκαλίας ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού από την Ελισάβετ Σουρή με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
* Μέχρι τις 27 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο Αέναος Κύκλος της Εργασίας» από την ομάδα F14 των Βασίλη Βαρκασέλη, Σπύρου Μαρκογιάννη, Στέλιου Φιλίππου.
* Στην αίθουσα τέχνης «ΕΨΙΛΟΝ» της Ρόζυς Οικονομίδου μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Στεφανάκι, με τίτλο «Εικόνες Περιπλάνησης». Τα έργα θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Σινεμά:
* Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι τις 27 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ και στις 11.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος», την ταινία «Γυναίκες χωρίς άνδρες».
* Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης σινέ Θερμαίς προβάλλεται μέχρι τις 27 Ιουνίου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. η ταινία «Η νήσος».