Την ίδια ώρα που η Θεσσαλονίκη πνίγεται από το διοξείδιο του άνθρακα και στους δρόμους της απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο, στο Λέσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας, ετοιμάζονται για τη μεγάλη ανατροπή: Να κυκλοφορήσουν, συμμετέχοντας σε ένα πείραμα, 30 διθέσια αυτοκίνητα από τις εξατμίσεις των οποίων βγαίνουν μόνον μερικές σταγόνες νερό!
Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας, λέγεται Riversipmle και τα έχει όλα: διαστημικό σχεδιασμό, ευέλικτο πλαίσιο, άκαμπτη καμπίνα επιβατών, αυτονομία 200 μιλίων ανά ρεζερβουάρ, μέγιστη ταχύτητα 50 μίλια των ώρα και αμάξωμα από... ανθρακονήματα. Είναι αυτοκίνητο υδρογόνου και -ταυτόχρονα- ελπιδοφόρα λύση στις ρυπογόνες εκπομπές των μέσων μεταφοράς και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η δημοτική αρχή του Λέσεστερ, υπέγραψε συμφωνία που προβλέπει ότι 30 αυτοκίνητα υδρογόνου θα δοθούν στους πολίτες της, καθώς επίσης και ότι θα κατασκευαστούν σημεία ανεφοδιασμού τους. Η συμφωνία είναι πιλοτική κι αφορά τους επόμενους 12 μήνες. Προβλέπει την ενοικίαση 30 οχημάτων σε ιδιώτες πελάτες, επιχειρήσεις και τοπικούς αξιωματούχους στην τιμή των 200 λιρών το μήνα.
Η Riversimple, είναι μια μικρή κατασκευάστρια εταιρεία με έδρα το Shropshire.
Την ίδια στιγμή, ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει το διαγωνισμό για την αγορά κάποιων μίνι μπας, που θα κινούνταν στο κέντρο της πόλης, δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό, καθώς ο διαγωνισμός έχει αποβεί άγονος.