Όλους τους Μακεδόνες, «όπου και αν ανήκουν», κάλεσε, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Κ. Μακεδονίας, Παν. Ψωμιάδης, χθες βράδυ, από το Πόρτο Παλάς, όπου μίλησε στα στελέχη των νομαρχιακών συμβουλίων της Νέας Δημοκρατίας να σταθούν στο πλευρό του.
Ο κ. Ψωμιάδης είπε στα στελέχη της Ν.Δ. πως αυτά είναι που με την αγάπη τους, έδωσαν το δικαίωμα «σε ένα παιδί της προσφυγιάς, σε ένα παιδί της αλάνας, να διεκδικήσει και να κερδίσει το όνειρο» και τους ζήτησε να αγκαλιάσουν την απόφασή του να διεκδικήσει την περιφέρεια.
«Για εμένα, το νόημα της ζωής δεν είναι καρέκλα, αλλά η τιμή, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα, το ήθος, η αλήθεια, ο σεβασμός στους πολίτες. Γι’ αυτό κατεβαίνω», είπε.
Πρόσθεσε πως, επί 30 χρόνια μένει όρθιος, χωρίς σπόνσορες, χορηγούς και αυλοκόλακες. Έκανε, πάλι, λόγο για πρίγκιπες και χανουμάκια. «Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα ποτέ στα πόδια κανενός, δεν παζαρεύω με κανέναν, δεν χρωστάω σε κανέναν. Μόνο στο Θεό, στο λαό, στους συνεργάτες μου, στους γονείς μου και την οικογένειά μου», πρόσθεσε.
Για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ν.Δ. είπε πως ήταν «ένα μαγικό ταξίδι, συγκρούστηκα με το κατεστημένο. Ήταν μια εμπειρία ζωής, μια εμπειρία που με συγκλόνισε».
Μιλώντας για τη Μακεδονία που ονειρεύεται, τόνισε πως αγωνίζεται για: «Τη Μακεδονία που δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν δημοπρατείται, δεν παραχωρείται. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Το μήνυμά μου είναι σαφές και ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας από τον ιστό της Ελλάδας. Σε κάθε άλλη περίπτωση χάνεται η Ελλάδα κυρίες και κύριοι».
Υπογράμμισε ότι «η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης για τη χώρα και για τα Βαλκάνια. Χρειάζεται όμως δουλειά και διάθεση. Απαιτείται πολιτική βούληση». Αναφέρθηκε στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, και πρότεινε «να στρέψουμε το βλέμμα στην Ευρώπη, να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια, τους πόρους για την περιφερειακή ανάπτυξη και την πρόοδο, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ, να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία, στην παιδεία, στην ανάπτυξη».
Είπε πως οι αντίπαλοί του θα «παίξουν βρόμικα». Τόνισε πως «θα μας πετάξουν πάλι, όπως το 2002 και το 2006, λάσπη, αδάπανη λάσπη. Το έργο αυτό όμως το έχουμε ξαναδεί. Οι συκοφαντίες πάντα καταρρέουν, σαν χάρτινος πύργος».
Κι έκλεισε καλώντας τους συγκεντρωμένους να ψηφίσουν Ψωμιάδη, «το δικό σας άνθρωπο, τη δική σας, καθαρή φωνή, τη φωνή της δικής σας ψυχής».