Με τις παρατάξεις που δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 18 Ιουνίου 2010 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και η "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια" της Χρύσας Αράπογλου. Μάλιστα, η κ. Αράπογλου, η οποία προτίμησε να διαμαρτυρηθεί μαζί και με άλλες δημοτικές παρατάξεις, από το να παραβρεθεί στον απολογισμό, χαρακτήρισε "εικονική πραγματικότητα" τον απολογισμό που παρουσίασε ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος.
"Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αδυνατώντας να αντιληφθεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην πόλη μετατρέπει για μία ακόμα φορά την ιδιαιτέρως σοβαρή διαδικασία της δημόσιας λογοδοσίας σε μια κομματική συνάθροιση χειροκροτητών. Διαισθανόμενος το τέλος που έρχεται σπεύδει να δημιουργήσει τεχνητές εντυπώσεις για το δήθεν έργο του, σε μια διαδικασία που ως είθισται δεν θα γίνει καμία αναφορά στα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια τη δικής του θητείας, στα μυθικά ποσά που έκαναν φτερά και κυρίως στις μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν για την Θεσσαλονίκη", δήλωσε η κ. Αράπογλου.
Η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια" και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί υπεύθυνη τη διοίκηση του δήμου -και προφανώς όχι την κυβέρνηση- για το ότι, όπως λέει, "σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της ανεργίας της αποβιομηχάνισης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων, της ακτοπλοϊκής απομόνωσης και της διπλοβάρδιας, της απουσίας συγκροτημένων σχεδιασμών και μεγάλων οραμάτων".
Η κ. Αράπογλου υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος θα έπρεπε να απολογηθεί ενώπιον των Θεσσαλονικέων για όλα αυτά όμως, όπως λέει "επιλέγει(σ.σ. ο κ. Παπαγεωργόπουλος) για μια ακόμα φορά το δρόμο της «εικονικής πραγματικότητας». Παρουσιάζει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης έναν ανύπαρκτο απολογισμό για τον οποίο ούτε τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως και σε λίγες μέρες θα προετοιμάσει την ηρωική του «είσοδο» στο νέο Δημαρχείο . Μιαν είσοδο που εκτός από προκλητική -στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα- θα είναι και προσωρινή. Τον ερχόμενο Νοέμβριο ο λαός της Θεσσαλονίκης θα αξιολογήσει τον πραγματικό του απολογισμό".