Στην αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος για τη λειτουργία του νέου Δημαρχείου αναφέρθηκε για άλλη μια φορά, χθες, Τρίτη 15 Ιουνίου 2010, στη συνέντευξη τύπου που παρχώρησε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Δεσμεύτηκε πως ο δήμος θα καταβάλει τα 6,5 εκ. ευρώ στην κοινοπραξία που κατασκεύασε το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, ώστε να αποπληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις που έπρεπε να αποδοθούν από το κράτος και να γίνει η μεταφορά.
«Υπολογίζουμε ότι την 15η Ιουλίου θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες μας από το παλιό Δημαρχείο της οδού Βενιζέλου στο νέο Δημαρχείο. Εμείς θα πληρώσουμε, αλλά αυτό δεν είναι σωστό για μια κυβέρνηση να μην εξοφλεί ένα έργο των Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που εξαγγέλλει έργα και αναπλάσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Αττική», υπογράμμισε.
Για άλλη μια φορά, έκανε έκκληση προς την Κυβέρνηση να στείλει τα 6,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου και είπε χαριτολογώντας «να μη λειτουργούν ορισμένοι με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά».