Τη συναυλία του "Εισβολέα" για τους φίλους του χιπ χοπ, σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ, στο Block33. Για τους φίλους του Ιταλικού τραγουδιού, προτείνουμε να ανηφορίσουν προς... Μονή Λαζαριστών μεριά. Εμειίς θα προτιμήσουμε Δημήτρη Νικολούδη, στους Αμπελόκηπους. Αναλυτικά:

Εκδηλώσεις:
* «Έρως και Ψυχή, Λόγος και Εικόνα» είναι το θέμα του 3ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που προκήρυξε ο δήμος Ευόσμου, η αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Ο 3ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει για μία ακόμη φορά τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων. Στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο Έρως και η Ψυχή ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τους σύγχρονους καλλιτέχνες χρωματίζοντας ίσως λίγο τα όνειρά τους. Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-706668 και 6937304340 (υπεύθυνη διοργάνωσης Ρίτσα Γεωργιάδου).
* Μέχρι τις 26 Ιουνίου θα διαρκέσουν οι εργασίες του 10ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στη Βιολογική Ανόργανη Χημεία που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Πολυτεχνική σχολή. Σήμερα θα παρουσιαστούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού δικτύου COST-D39 «Metallo-drug design and action», το οποίο ασχολείται με το σχεδιασμό και τη δράση φαρμάκων με βάση το μέταλλο. Η καθηγήτρια Lucia Banci του Magnetic Resonance Center CERM, Florence, Italy, θα μιλήσει για τα τελευταία αποτελέσματα του ρόλου των πρωτεϊνών χαλκού στα μιτοχόνδρια, τα οποία αποτελούν τα βασικά ενεργειακά εργαλεία στη διαδικασία αναπνοής τόσο των φυτών όσο και των ζώων. Επίσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα έρευνας για τη χρήση μεταλλικών ιόντων στην καταπολέμηση της νόσου Alzheimer ή ως αντιοξειδωτικών καθώς και στο ρόλο των μεταλλικών ιχνοστοιχείων στις μολυσματικές αρρώστιες.
* Συνεχίζονται μέχρι τις 27 Ιουνίου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Μπύρας Θεσσαλονίκης στην παραλία του Λευκού Πύργου. Καθημερινά γκρουπάκια ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε ρυθμούς ροκ, ποπ, έντεχνους και λαϊκούς.
* Τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2009 θα κάνει απόψε στις 8 μ.μ. ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης. Ο απολογισμός θα πραγματοποιηθεί σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου).
Η ειδική αυτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς είναι ανοιχτή στο κοινό και καλούνται οι Καλαμαριώτες να την παρακολουθήσουν και να πάρουν το λόγο για παρατηρήσεις, υποδείξεις και παράπονα για θέματα που τους απασχολούν.
* Με χορευτικά και παραδοσιακά δρώμενα από τη Μικρά Ασία σήμερα τελευταίο βράδυ αναβιώνει στην πλατεία Ευόσμου ο «Κλήδονας». Στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου η οποία συνοδεία πενταμελούς μικρασιατικής ορχήστρας θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά η αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου.

Μουσική:
* Ο Δημήτρης Νικολούδης καλωσορίζει το καλοκαίρι με τη σημερινή συναυλία του “τα τραγούδια, τα όνειρα και το τρεχαντηράκι…”. Η συναυλία δίνεται στις 9 μ.μ. στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Πανταζοπούλου 10). Μαζί του θα είναι οι μουσικοί: Μιχάλης Πιπέρκος – πνευστά, Σάκης Λάϊος – πιάνο, Στέργιος Κουλαξίδης – μπουζούκι, μαντολίνο, Μπάμπης Πετσίνης – τύμπανα, Γιώργος Σιδέρης – μπάσο.
* Η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης θεσμοθέτησε και διοργανώνει από το 1994 ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου για νέους καλλιτέχνες της πόλης μας. Σήμερα το βράδυ θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου ο Αταμπεκιάν Γιασμίν στο Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
* Βραδιά ιταλικής μουσικής όπως κάθε Πέμπτη έτσι και απόψε στη Μονή Λαζαριστών στη Σταυρούπολη από τον Fausto Bossini.
* Οι Zoltan Tribe και TOMAHOK παρουσιάζουν τον σόλο δίσκο του Εισβολέα με τίτλο «ΓΚΕΓΚΕ» στο Block 33 στις 9 μ.μ. Το συγκεκριμένο άλμπουμ περιλαμβάνει ραπ μουσική και τραγούδια. Τη συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα «Απέχεις».
* Ο Γιάννης Μήτσης και ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, τραγουδάνε και σήμερα το βράδυ στην ανοιχτή αυλή της Μυροβόλου στην Πολίχνη. Μαζί τους ο τίγρης- βιολιστής Θανάσης Καρυπίδης.

Εικαστικά
* Το εργαστήρι ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού της Ελισάβετ Σουρή διοργανώνει έκθεση με έργα της ίδιας και των μαθητών της. Την έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε στο εργαστήρι στην οδό Χριστοβασίλη 15 και Κρήτης 54 γωνία, στην περιοχή της Μαρτίου. Τα έργα θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιείται παρακολούθηση διδασκαλίας ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού από την Ελισάβετ Σουρή με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
* Το Εικαστικό Εργαστήρι «Κάντο Αλλιώς» πραγματοποιείται από τις 6μμ-8μμ στο Mediterranean Cosmos στο πλαίσιο της έκθεσης ανακυκλωμένης τέχνης «Τίποτα δεν πάει χαμένο» που μεταφέρθηκε στους χώρους του εμπορικού κέντρου και θα λειτουργεί εκεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Χορός:
* Παραδοσιακοί ήχοι και χρώματα από την Ελλάδα κι άλλες γωνιές της γης θα «πλημμυρίσουν» και φέτος στην 27η Διεθνή Συνάντηση Συγκροτημάτων Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνουν ο δήμος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών. Εκτός από τις ελληνικές χορευτικές ομάδες, μετέχουν αντίστοιχες από τη Γεωργία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κένυα. Η συνάντηση φιλοξενείται έως και τις 25 Ιουνίου στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών (οδός Καρόλου Κουν). Οι χορευτικές παραστάσεις αρχίζουν στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Πόντο. Θα παρουσιαστούν χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Καλλιθέας Συκεών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στίβου «Αγιος Γεώργιος» και από τη Βουλγαρία.

Σινεμά:
* Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από σήμερα και μέχρι τις 27 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ και στις 11.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος», την ταινία «Γυναίκες χωρίς άνδρες».
* Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης σινέ Θερμαίς προβάλλεται μέχρι τις 27 Ιουνίου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. την ταινία «η νήσος».