Για σήμερα, μετά τη λαίλαπα στο εργασιακό που ανακοινώθηκε χθες, σας προτείνουμε να περάσετε, ανέξοδα, το βράδυ σας, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Εκεί οργανώνει την 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν και πολλές εκθέσεις, που φιλοξενούνται σε διάφορους χώρους της πόλης και μην ξεχνάτε τις μουσικές εκδηλώσεις του δήμου (για το πρόγραμμα δείτε στη στήλη δεξιά του site):

Εκδηλώσεις:
* Εγκαινιάζεται στις 12 μ. το νέο Εργαστήριο Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στον Δ΄ όροφο της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ (2009 – 2012) το Εργαστήριο θα συνεργαστεί με 52 σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης, για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.

* Συνεχίζονται και σήμερα στη Νέα Παραλία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης. Η 3η Συνάντηση διοργανώνεται από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 20 Ιουνίου 2010 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σινεμά:
*Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι τις 20 του μηνός στις 9.30 μ.μ στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος», την ταινία «το νησί των καταραμένων».

* Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» στο σινέ Θερμαϊς (Δημ. Καραολή & Καπετάν Χάψα, Θέρμη). Κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Μουσική:
* Συνεχίζονται στο Block33 οι μέρες μουντιάλ…μετά μουσικής! Απόψε μετά το ματς Ελλάδα-Νιγηρία, στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Roundlights.

* Ο Γιάννης Μήτσης και ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, τραγουδάνε κάθε Πέμπτη στην ανοιχτή αυλή της Μυροβόλου (Αγνώστου Στρατιώτη 44) στην Πολίχνη. Λόγω των οικονομικών μουσώνων θα παίζουν ακουστικά για να μην ξοδεύουν ρεύμα. Μαζί τους ο βιολιστής Θανάσης Καρυπίδης.

Εικαστικά:
* Μέχρι το Σάββατο 19 Ιουνίου μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση «Ο Γιάννης Κεφαλληνός και οι μαθητές του στα αναγνωστικά (1932-1955)», που παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Εκτός από τα ίδια τα σχολικά βιβλία, εκτίθενται και 22 μακέτες που φιλοτέχνησε ο Κεφαλληνός για το Αλφαβητάρι, καθώς και πρωτότυπα προσχέδια της Λουίζας Μοντεσάντου για το αναγνωστικό Εργασία και χαρά.

* Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Από το Βόσπορο στην Αδριατική: Γάλλοι φωτογράφοι ανακαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων, 1878-1914" φιλοξενείται στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Ροτόντα, που άνοιξε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια για να φιλοξενήσει την πολιτιστική εκδήλωση. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου και εντάσσεται στη Φωτομπιενάλε.

* Στην Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου μπορείτε να επισκεφτείτε την ατομική έκθεση του Νίκου Γουλή. Οι πρωταγωνιστές των έργων (άνθρωποι, ζώα, ανθρωπόμορφα ζώα ή διάφορα συμβολικά αντικείμενα) φαίνεται να στέκονται, διαλεκτικά, απέναντι από αυτό που αποκαλούμε πραγματικότητα. Τα έργα θα φιλοξενηθούν στο χώρο μέχρι τις 26 Ιουνίου.

*Το Ε’ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση έργων χαρακτικής στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των. Τα έργα φιλοξενούνται μέχρι τις 18 Ιουνίου στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος στην Πέτρου Συνδίκα 24.

* Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του τμήματος περιφερειακών βιβλιοθηκών πραγματοποιείται έκθεση έργων Κεραμικής των σπουδαστών του εργαστηρίου των περιφερειακών βιβλιοθηκών, με θέμα: «Η ζωή μας ένα παραμύθι». Τα έργα της έκθεσης φιλοξενούνται μέχρι τις 18 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Άνω Πόλης.

* Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2α) μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση με τίτλο «Όψεις της Αρμενικής Τέχνης» με εκθέματα από τη συλλογή της οικογένειας Καλφαγιάν.

Χορός
* Οι «Χορευτές του Βορρά», εμφανίζονται απόψε στο φεστιβάλ «Χώρος Δράσης» του ΚΘΒΕ στην Πειραματική Σκηνή της Μονής Λαζαριστών.