Προχωρούν, από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι μετατάξεις προσωπικού για τη στελέχωση των νέων βαθμίδων στην αυτοδιοίκηση, όπως προβλέπει το Πρόγραμμα Καλλικράτης που έχει γίνει νόμος του κράτους. Δικαίωμα μετάταξης έχει τόσο το μόνιμο προσωπικό όσο και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ενώ δεν αφορά υπαλλήλους οι οποίοι διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών ή ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση προς το Γενικό Γραμματέα της Κρατικής Περιφέρειας έως τις 8 Ιουλίου του 2010 και με την οποία θα ζητούν τη μετάταξή τους στην Περιφέρεια της αντίστοιχης κατά τόπον αρμοδιότητας.
Μετά την υποβολή της αίτησης, και εντός προθεσμίας 2 μηνών από τη δημοσίευση του Νόμου, ο Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Περιφέρειας οφείλει άμεσα να εξετάσει, εάν πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη μετάταξη και να εκδώσει απόφαση μετάταξης για το προσωπικό.