Υπερήφανος για το έργο της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, για το έργο της παράταξής του, της «Αναγέννησης», τα τελευταία 12 χρόνια, δήλωσε, απόψε το βράδυ, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ανακοινώθηκε ο απολογισμός του 2009, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
«Κυριολεκτικά αλλάξαμε την Θεσσαλονίκη και προσφέραμε ουσιαστικές υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας. Ένα έργο το οποίο το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι Θεσσαλονικείς αφού βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους. Από το Νέο Δημαρχιακό μας Μέγαρο και τη Νέα Παραλία μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και το Κολυμβητήριο και έως το αναπαλαιωμένο παραδοσιακό της οδού Αναγεννήσεως», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, είναι έτοιμες δέκα μεγάλες παρεμβάσεις:
* Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Ε΄ Διαμερίσματος, στην περιοχή της Νέας Ελβετίας και των Κεραμείων Αλλατίνη με πολύ πράσινο και αθλητικούς χώρους.
* Στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην περιοχή των Λαχανόκηπων και των Βυρσοδεψείων με πολύ πράσινο και την δημιουργία στην περιοχή ενός επιχειρηματικού πάρκου.
* Στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας όπου μετά την ολοκλήρωση των έργων στην Νέα Παραλία έρχεται η ώρα για τη δημιουργία τριών Μαρίνων.
* Στην Άνω Πόλη με την αναβάθμιση των μνημείων και τη δημιουργία ζώνης πρασίνου γύρω από τα κάστρα.
* Στην περιοχή της Ευαγγελίστριας με τη δημιουργία χώρων αναψυχής και βοτανικού κήπου.
* Στο Ιστορικό Κέντρο με αναβάθμιση των παραδοσιακών αγορών και αναπλάσεις στις πλατείες Αριστοτέλους, Χρηματιστηρίου, Πλατείας Εμπορίου, του περιβάλλοντος χώρου των Αγίων Αποστόλων κ.λ.π. και την δημιουργία ενός τεράστιου Μητροπολιτικού Πάρκου.
* Ένα πλέγμα ανισόπεδων κόμβων και λεωφόρων ταχείας κυκλοφορίας
* Ένα τεράστιο πλέγμα πεζοδρόμων στο κέντρο και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
* Ένα μεγάλο πλέγμα υπόγειων και υπέργειων πάρκινγκ.
* Ένα μεγάλο πλέγμα ποδηλατοδρόμων.
"Πρέπει να διασφαλισθεί η συνέχιση του μεγάλου έργου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ». Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, τώρα! Γιατί έχουμε κρίσιμες Δημοτικές εκλογές μπροστά μας! Πρέπει να αποφασίσουμε για το πως θα κινηθούμε ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου", δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος!
Ανακοίνωσε τη σύγκλιση της δημοτικής ομάδας της "Αναγέννησης", σε έκτακτη συνεδρίαση, την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010, για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσει εν συνεχεία σε Συνέντευξη Τύπου.
Αυτήν την ώρα (ακριβώς μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 προς το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010), ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλος δευτερολογεί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.