Για σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Την κυβέρνηση στο συνέδριο με θέμα: «Ελλάδα-Τουρκία Περιφερειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ» που πραγματοποιείται σήμερα στην Ανδριανούπολη θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

* Το ΓΕΕΘΑ επισκέπτεται σήμερα για δεύτερη και τελευταία ημέρα τετραμελής αντιπροσωπεία του υπουργείου Αμυνας της Τσεχίας, στο πλαίσιο του 4ου κύκλου συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, με επικεφαλής τον διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Αμυνας της Τσεχίας, Λίμπορ Μπόλεσλαβ. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διεύρυνση των τομέων συνεργασίας, η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και η σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

* Από σήμερα έως τις 27 Ιουνίου στο Λονδίνο κύκλος εκδηλώσεων του ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για την προβολή της Ελλάδας και την ενίσχυση των «κρατήσεων της τελευταίας στιγμής» για το φετινό καλοκαίρι.

* Στις 9.30 π.μ., ημερίδα με θέμα: «Αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού και υποδομές σύνδεσης της με το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης» στο Κέντρο Πολιτισμού Χ.Τσακίρης (Σταυρούπολη), από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

* Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ – Πειραιώς 207 και Αλκίφρονος 92 – θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

* Στις 10 π.μ. στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα συμμετάσχει συζήτηση στη Βουλή, όπου και θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Κρατζαφέρη, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

* Στις 10 π.μ. στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ του ΛΑΟΣ και της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό.

* Στις 10 π.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των κληρωτών της Β’ ΕΣΣΟ 2010, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα.

* Στις 10 π.μ., εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα Πάνο Θεοδωρίδη και τίτλο «Πολιτιστική Εγνατία στην Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

* Στις 10:15 π.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ομιλία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη σε ημερίδα με θέμα: «Αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού και υποδομές σύνδεσής της με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης», που διοργανώνει το υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

* Στις 11 π.μ., τελετή ορκωμοσίας Νέων Αξιωματικών Υγειονομικού Τμήματος στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, στη Στρατιωτική Σχολή Αξ/κών Σωμάτων

* Στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού Φίλυρο εκδήλωση στο πλαίσιο του τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 «Τάπα στη Βία» διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ). Δώρα θα μοιράσουν στα παιδιά του Ελληνικού Παιδιού Χωριού ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και Ελληνες καλαθοσφαιριστές. Αύριο Σάββατο και την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο τουρνουά αγώνων με τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού πρωταθλήματος. Αθλητές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Πανελληνίου και του Αμαρουσίου γίνονται συμπαίκτες στο τουρνουά 3 on 3 «Τάπα στη Βία» και στέλνουν το κοινό μήνυμα προς όλους τους φορείς πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους, προσκαλώντας όλο το φίλαθλο κόσμο να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί τους.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιεί η υπουργός Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να θέσει εκτός λειτουργίας της μονάδα «Πτολεμαΐδα 1». Το κλείσιμο της πρώτης ρυπογόνου μονάδας λιγνίτη της ΔΕΗ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης με λιγνίτη πιο καθαρό και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποκτούν κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας. Η υπουργός, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Μαθιουδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, θα έχει συναντήσεις με φορείς της τοπικής κοινωνίας στη Νομαρχία Φλώρινας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο.

* Στις 2 μ.μ. στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη, η ετήσια εκδήλωση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης για το έτος 2009.

* Στις 8 μ.μ., διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Χαριλιώτικα 2010» στο πάρκο της Ν.Ελβετίας, από τον Κοινωνικό Σύνδεσμο Κατοίκων Χαριλάου

* Στις 8:30 μμ, ο Δήμος Θερμαϊκού τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με εκδήλωση στην πλατεία μπροστά από την σκάλα της Περαίας, με τη μουσικοσυνθέτρια Αθηνά Σαββίδου Περπερίδου.