« Τα προβλήματα των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης , και όχι μόνο, καθημερινά μεγαλώνουν και η κατάστασή τους επιδεινώνεται τόσο από την αθρόα είσοδο των πολυκαταστημάτων στην περιοχή όσο και από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και την οικονομική δυσπραγία των ελληνικών νοικοκυριών την περίοδο αυτή. Η αγορά της πόλης περνάει μια μεγάλη κρίση και είναι απαραίτητο να υπάρξουν μια εθνική πολιτική στήριξης των επαγγελματιών και επί πλέον μια αυτοδιοικητική στήριξη σε τοπικό επίπεδο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών υπερασπίζοντας τα συμφέροντά τους με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις ».
Αυτά δήλωσε ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", ο οποίος, πρόσφατα, εξεδήλωσε την επιθυμία να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μπαρμπουνάκης προτείνει:
-Ως Κίνηση Πολιτών προτείνουμε αλλαγές στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και πιο συγκεκριμένα τη μεταφορά της Θεσσαλονίκης από την Α΄ ζώνη κινήτρων στη Γ΄ ζώνη, όπως είχαν προτείνει εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και να πραγματοποιηθούν περισσότερες επενδύσεις στην περιοχή.
- Την κατασκευή 15.000 νέων θέσεων στάθμευσης πρόσβαση των δημοτών στην πόλη αλλά και την συνολική βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και τη δρομολόγηση τραμ .
- Καθιέρωση δωρεάν δίωρης στάθμευσης για τη διευκόλυνση των δημοτών στις αγορές στα διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και την κατάργηση των παρκόμετρων στο κέντρο.
- Είναι αναγκαίο να κυκλοφορούν 50 mini bus σε συνεχή ροή προς τις εισόδους και εξόδους του κέντρου της πόλης.
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών τα επόμενα χρόνια .
- Πλήρη απαλλαγή στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματίες λόγω της κρίσης που πλήττει την αγορά.
- «Φωτεινή Πόλη», αύξηση του φωτισμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης .
- Προτάσεις καινοτομίας οι οποίες θα επιδοτηθούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους ΟΤΑ , για να μπορέσουν οι μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να γίνουν ανταγωνιστικές στην πόλη μας.
- Επίσπευση των εργασιών κατασκευής του ΜΕΤΡΟ.
- Σύγχρονες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του ιστορικού κέντρου.
- Αξιοποίηση όσο το δυνατόν καλύτερα του νέου ποδηλατοδρόμου σε συνεργασία με τις « κινήσεις για το ποδήλατο ».