Για σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας η σημερινή.

* Σήμερα συναντώνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες προκειμένου να λάβουν σημαντικές αποφάσεις και ενδεχομένως να συμφωνήσουν για κρίσιμα θέματα που θα καθορίσουν ενδεχομένως το μέλλον της Ενωσης, την πορεία του κοινού νομίσματος, και του άμεσου μέλλοντος της ζωής των εκατομμυρίων πολιτών της.

* Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει σήμερα αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , στο πλαίσιο των ελέγχων για την οικονομική πορεία της χώρας.

* Στην ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα: «Αξιοποίηση από τους αγρότες ορισμένων ρυθμίσεων του Νόμου 3851/2010 για την παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας», στο ξενοδοχείο «President» (Λεωφόρος Κηφισίας 43), θα συμμετάσχει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

* Συνεχίζουν την αποχή τους οι βαθμολογητές των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν και νέα σύσκεψη για την περαιτέρω στάση τους.

* Στις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. κατάληψη των φυλακών Κορυδαλλού από τους φύλακες που διεκδικούν την καταβολή των υπερωριών τους.

* Στις 9:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Τέρμα Σωρού-Παράδεισος Αμαρουσίου), ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου, που διοργανώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με θέμα: «Δίκτυα Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς: Για τον Πολίτη και την Οικονομία».

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

* Στις 10:30 π.μ. στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα συμμετάσχει στην ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ε.Ε - Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

* Στις 11 π.μ. στην Πυροσβεστική Ακαδημία (Μάτσα 10, Κάτω Κηφισιά), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας και θα απονείμει τα πτυχία στου νέους ανθυποπυραγούς τάξης 2010.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας στον ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, την πώληση της περιουσίας του και την κατάργηση θέσεων εργασίας.

* Στη 1 μ.μ. στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας της Βουλής για την επεξεργασία και εξέταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: «Κύρωση της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας».

* Στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια συλλαλητήριο κατά των εργασιακών μέτρων της κυβέρνησης διοργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

* Στις 7 μ.μ., έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Τμήματος Ζωγραφικής διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μενεμένης, στο νεόδμητο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 12). Θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 20 Ιουνίου.

* Στις 7:30 μ.μ. ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα μεταβεί στον λόφο της Πνύκας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών της 50 ής Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες. Η εκδήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής