Σε εξέλιξη είναι η δρομολόγηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, ώστε να εκδοθεί στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των επιχειρήσεων και του ποδοσφαίρου, που είχε μπει γερά και στο χώρο του πολιτισμού με αγορές ακινήτων επί κυβερνήσεων Σημίτη, συνελήφθη στη Λιβύη, βάσει διεθνούς εντάλματος, που εκδόθηκε εναντίον του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές για πέντε καταδικαστικές αποφάσεις.
Ο πρώην μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ καταζητείτο από τον Μάρτιο του 2009 έπειτα από καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Το δικαστήριο είχε δεχτεί ότι είχε υπεξαιρεσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας.
Νωρίτερα, είχαν εκδοθεί σε βάρος του άλλες τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή εισφορών προς το ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Μπατατούδης, ως κύριος μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατήρτισε, τον Απρίλιο του 2001, σύμβαση με την εταιρία Interactive -συμφερόντων του ιδίου- στην οποία παραχώρησε το αποκλειστικό δικαίωμα μετάδοσης όλων των αγώνων του «Δικεφάλου» από 1 Ιουλίου 2001 έως 30 Ιουνίου 2006, έναντι τιμήματος 1,3 δισ. δρχ. ετησίως (συν ΦΠΑ).
Όπως αναφέρονταν στο κατηγορητήριο, ο κ. Μπατατούδης γνώριζε ότι η αξία των δικαιωμάτων αυτών ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, εκτιμάτο δηλαδή περίπου στα 3 δισ. δρχ. ετησίως με αναπροσαρμογή 5% κάθε χρόνο. Στην ενέργειά του αυτή, σημειωνόταν, προέβη προκειμένου, ύστερα από διαδοχικές πωλήσεις των δικαιωμάτων σε άλλες εταιρίες, τον έλεγχο των οποίων κατείχε ο ίδιος, να καταλήξουν τα δικαιώματα σε εταιρία, της οποίας τον έλεγχο της διοίκησης και του ταμείου είχε ο ίδιος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε χωρίς κανέναν έλεγχο από μετόχους της μειοψηφίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να διαπραγματευθεί στην ελεύθερη αγορά τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων.
Ο κ. Μπατατούδης δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι ο εντολέας του «έχασε» περί τα 11 δισ. δρχ. εξαιτίας της ενασχόλησής του με τον ΠΑΟΚ.