Στο σπίτι του γραμματέα του ΕΚΘ, Ν. Ζαργιανόπουλου (και στελέχους του ΠΑΜΕ), τοποθετήθηκε ο ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγη τα ξημερώματα (αυτός στην οδό Αχειροποιήτου). Η ενέργεια αυτή έγινε μία μέρα πριν την αυριανή απεργία του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τονίζει πως "Η ενέργεια αυτή, σε μια περίοδο όξυνσης της ταξικής πάλης ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης, εργοδοσίας, Ε.Ε. που οξύνουν την ολομέτωπη επίθεση τους ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στόχο έχει το χτύπημα του ΠΑΜΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι ενέργειες αυτές, απ’ όπου κι’ αν προέρχονται, δεν μας τρομοκρατούν. Στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν, να κρατήσουν τους εργαζόμενους εγκλωβισμένους, προσπαθώντας να καταργήσουν - αν είναι δυνατόν - το δικαίωμα να παλεύουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους".
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επίθεση και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες, "για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 29 Ιούνη 2010 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου".