«Εάν αληθεύει η είδηση ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ως ικανοποιητική βάση έναρξης συνομιλιών για την ονομασία των Σκοπίων το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», θα πρόκειται για εθνικό έγκλημα. Βαρδάρης είναι ο Αξιός ποταμός ο οποίος διατρέχει κάθετα το γειτονικό κρατίδιο έως τη Θεσσαλονίκη. Είναι αδιανόητο να διαπραγματευτούμε μια ονομασία η οποία περιλαμβάνει ένα γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περικλείει και τον Θερμαϊκό Κόλπο».
Τη δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά τη γνωστοποίηση των σεναρίων που θέλει την κυβέρνηση να βλέπει θετικά μια ονομασία όπως «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», για το γειτονικό κρατίδιο.
Εμείς από την πλευρά μας να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.000.000 Μακεδόνες είχαν διαδηλώσει, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας Ντίνου Κοσμόπουλου, κατά οποιασδήποτε ονομασίας που θα περιέχει "τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της". Τώρα μας παίρνουν τη Μακεδονία, μας παίρνουν και το Βαρδάρη. Μας αφήνουν, όμως, τη Γιαννιτσών με τις κοπέλες της...