Για σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες η διήμερη 85η Σύνοδος της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. με θέμα: «Το Μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής».

* Στο Βερολίνο (Γερμανία) μεταβαίνει από σήμερα έως τις 10 Ιουνίου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος, Βασίλειος Κλόκοζας, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύσκεψη των αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών της Ευρώπης (European Air Chiefs Conference-EURAC).

* Στην Τρίπολη της Λιβύης μεταβαίνει σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά από πρόσκληση του ηγέτη της χώρας, συνταγματάρχη, Μοαμάρ Καντάφι.

* Στις 9 πμ., επιθεώρηση έργου ασφαλτόστρωσης (Προξένου Κορομηλά & Αγίας Σοφίας) από το δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο και τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Έργων Βαγγέλη Δημητρίου

* Στις 9:45 π.μ. άφιξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλ-Μπακχαντί Αλι Αλ Μαχμουντί. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον συνταγματάρχη Καντάφι. Θα ακολουθήσει γεύμα παρατιθέμενο από τον συνταγματάρχη προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας.

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ για τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου νόμου για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με θέμα την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους στις προσεχείς εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε), συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου για θέματα που αφορούν στις αστικές συγκοινωνίες και στην εφαρμογή του «πράσινου κύματος» στο τραμ

* Στις 12 το μεσημέρι στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, συνάντηση των μεγάλων παραγωγικών μονάδων του νομού Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων των σούπερ μάρκετ με θέμα την ακρίβεια, με πρωτοβουλία του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στη 1 μ.μ., συνέντευξη Τύπου στο Oval Espresso Bar (Πλατεία Τσιρογιάννη – έναντι Λευκού Πύργου), με αφορμή την μουσική παράσταση «Θα τραγουδήσω για σένα», με το Γιάννη Μπέζο, σε τραγούδια Γιώργου Ζαμπέτα.

* Στη 1 μ.μ. στον Περισσό συνάντηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

* Στη 1 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ – Τσιμισκή 29 – επίσκεψη των μελών της επιχειρηματικής αποστολής από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Sfax. Η αποστολή αποτελείται από 12 στελέχη επιχειρήσεων της Τυνησίας από διάφορους τομείς (δομικά υλικά, μάρμαρα, εκμετάλλευση λατομείων, κατασκευές, υδραυλικά, τηλεπικοινωνίες, πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, χημικά, χονδρεμπόριο, δειεθνές εμπόριο κ.ά.).

* Στη 1 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έκακτη συνέντευξη Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), σχετικά με τα θέματα ασφαλείας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης μετά από τη βομβιστική επίθεση στις 14 Μαΐου 2010.

* Στις 4 μ.μ. αναχώρηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από την Τρίπολη της Λιβύης με προορισμό την Αθήνα.

* Στις 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Ταξιάρχης στον Πολύγυρο, ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δημοτών και επιχειρήσεων με θέμα: «Ο Δήμος στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης», διοργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.».

* Στις 7 μμ στα πολυβιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, τηλ. 2310277113): Παρουσίαση βιβλίου του Έκτορα Ιωάννου με τίτλο «Εσύ είσαι και να το θυμάσαι» από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ.

* Στις 7 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών, ο δήμος θα τιμήσει τους «βετεράνους» αιμοδότες για την κοινωνική τους προσφορά, καθώς και τους πολύ νέους αιμοδότες για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή τους.

* Στις 7 μμ, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και η Εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος στον Τομέα Νεολαίας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Χριστίνα Κελεσίδου εγκαινιάζουν την Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τα δικαιώματα της Γυναίκας στις Μεσογειακές Χώρες», στο εμπορικό κέντρο Mediterranean COSMOS.

* Στις 7:00 μμ, εκδήλωση-αφιέρωμα στα εκατό χρόνια παρουσίας και προσφοράς του Διδακτηρίου στην περιοχή Αναλήψεως (1910-2010), 81ο Δημοτικό Σχολείο (Δελφών 131)

* Στις 7:30 μ.μ. η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των ξένων αντιπροσωπειών στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2010».

* Στις 8 μμ, υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας των μελών της φωτογραφικής ομάδας Πολίχνης Hotpixel, με θέμα «Κάτι κινείται», θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο «Κρύας Βρύσης». Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο για όλο το καλοκαίρι.

* Στις 8:30 μμ το Cedefop, το οποίο θα φιλοξενήσει επίσης στο χώρο του (Φοίνικας, τηλ. 2310490111) έργα των Μυρτώς Παπαδοπούλου, Heiko Specht και Ralf Tooten, παραδίδει στην Αμερικανίδα φωτογράφο Eileen Kennedy (Aϊλήν Κένεντι) που είναι η νικήτρια του Βραβείου, το Cedefop Photomuseum 2010, για τη συλλογή της Beyond success («Πέρα από την επιτυχία»). Η Κένεντι έγινε φωτογράφος μετά είκοσι χρόνια σταδιοδρομίας ως δικηγόρος. H τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το βραβείο θα απονείμει η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

* Στις 9 μμ, παράσταση Tell-Tale Hearts του Bald Theatre, με ελεύθερη είσοδο, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, από το Το BALD THEATRE του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

* Στις 9 μμ, παρουσίαση της έκδοσης «70 χρόνια Φιλαρμονικής Δήμου Θεσσαλονίκης» από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει συναυλία στο Θέατρο Κήπου, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού

* Στις 9 μμ, το καθιερωμένο ραντεβού εορταστικής υποδοχής του καλοκαιριού δίνουν στο Ανοικτό Θέατρο οι εκπαιδευτές και τα μέλη των γυμναστικών τμημάτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Συκεών. Σε μια εκδήλωση γεμάτη ρυθμό και χρώμα, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας που κατέβαλαν όλη τη χρονιά στα προγράμματα μπαλέτου, μοντέρνου χορού, ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, αερόμπικ παιδιών, tae kwon do κλπ., στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών (οδός Καρόλου Κουν) στις 9 το βράδυ.