Για σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Eurogroup με θέμα την οικονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

* Σήμερα υπογράφεται στη Μόσχα στο περιθώριο της συνεδρίασης της 7ης Μικτής Επιτροπής Ελλάδος- Ρωσίας, το καταστατικό της Ελληνο-Ρωσικής Μικτής Εταιρείας μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της Gazprom στην αγγλική γλώσσα, που θα αναπτύξει και θα διαχειριστεί το ελληνικό κλάδο του South Stream. Η εταιρεία, που θα ονομάζεται South Stream Greece A.E. θα έχει έδρα την Αθήνα και θα συμμετέχουν οι εταιρίες σε ισότιμη βάση. Η πράξη της ίδρυσης θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον.

* Στη Μόσχα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης ο οποίος θα προεδρεύσει από ελληνικής πλευράς στην σημερινή 7η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Ρωσίας . Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Κουβέλης παρευρεθεί στο Ελληνο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Forum, που πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα.

* Αρχίζει από σήμερα στην ιστοσελίδα www.opengov.gr η διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Διάρκεια έως την Κυριακή 20 Ιουνίου.

* Αρχίζει σήμερα στον ΟΑΕΔ και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τη πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2010-2011. Αιτήσεις στη διεύθυνση: : Δ.Γούναρη 2 & Βουλιαγμένης 518, Άλιμος , Τ.Κ. 174 56, υπόψη της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού με ταχυδρομείο η courier. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση www.oaed.gr

* Διαθέσιμα από σήμερα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ – www.oga.gr – τα ονόματα των 200.000 δικαιούχων κληρωθέντων στα Προγράμματα Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα Κ.Ε.Π. Η διαδικασία χορήγησης των δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος θα αρχίσει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

* Στις 10 π.μ. στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ανοιχτή εκδήλωση με τη συμμετοχή των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας της Δημοτικής Αστυνομίας, παρουσία του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

* Στις 10 πμ, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή, πραγματοποιείται, στη Θεσσαλονίκη η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013. Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε να γίνει στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» (αίθουσα Αριστοτέλης), στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 10 πμ, στη Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη (Κασσάνδρου 17-19, τηλ.2310 274708) η συγγραφέας Μαρίνα Κούτρα θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Γραμματομαχίες» σε παιδιά Α΄ Δημοτικού. Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό παραμύθι με ήρωες τα γράμματα της αλφαβήτου που ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα τους με καταστροφικά αποτελέσματα.

* Στις 10 πμ, ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Γαλλικό Σχολείο θα προβεί σε καθαρισμό της ακτής με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Περαίας (σκάλα) με κατεύθυνση την πλατεία ιστορικής μνήμης.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον πρέσβη στης Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, Dr. Sc. Boro Bronza.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας, συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τουρκική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων 2010» που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 11 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο του Ελληνικού.

* Στις 11 πμ, παρουσίαση των πεπραγμένων των απερχόμενων Πρυτανικών Αρχών και η υποδοχή των νέων Πρυτανικών Αρχών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Συγκλήτου του Α.Π.Θ., στον 7ο όροφο του κτηρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή».

* Στις 11:30 πμ, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τις τραγικές επιπτώσεις από τα νέα μέτρα στο χώρο της Πρόνοιας και τις συνέπειες για τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους, τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και τη Σχολή Τυφλών και τη διέξοδο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

* Στις 11:30 το πρωΐ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια0 συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις».

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας, συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με την υφυπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας της Νορβηγίας, Rikke Lind, στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων 2010».

* Στις 12 το μεσημέρι στα νέα γραφεία των Οικολόγων-Πρασίνων (Πλατεία Ελευθερίας 14, Πλ. Κουμουνδούρου) συνέντευξη Τύπου του κόμματος, εφ'όλης της ύλης.

* Στη 1 μμ, τα μέλη του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, θα δώσουν ειδική Συνέντευξη Τύπου, παρουσία Αγιορειτών Πατέρων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυσή της, και τη διοργάνωση Έκθεσης με θέμα «ο Άθως των Bloggers». Η Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στην έδρα της Αγιορειτικής Εστίας επί της οδού Εγνατία 109, όπου θα διανεμηθούν, ο Συλλεκτικός Αναμνηστικός Φάκελος με αυθεντικά σχέδια του καλλιτέχνη Βασίλι Μπάρσκι και η επετειακή έκδοση της Δεκαετίας.

* Στη 1 μ.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το ΚΕΠ Κάτω Τούμπας (Δορυλαίου 72) της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 5 μ.μ. επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφης Γεννηματά, στην εθελοντική αιμοδοσία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης.

* Στις 6 μ.μ. στο εκθεσιακό κέντρο Ελληνικού στον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα, ομιλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στα εγκαίνια της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο «Ποσειδώνια 2010».

* Στις 6 μ.μ. στον Δήμο Συκεών επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφης Γεννηματά, στο διαμέρισμα αυτόνομης διαβίωσης ΑΜΕΑ.

* Στις 6 μμ, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Αγοτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη δημοσιοποίηση του Άξονα 3 και του Άξονα 4 του ΠΑΑ. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η Υπουργός κ. Μπατζελή και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Διβάρης.

* Στις 7 μ.μ. η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, θα εγκαινιάσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Συκεών.

* Στις 7 μ.μ. στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (ύψος στάσης Στρατηγείου) μεγάλη ανοιχτή συναυλία διοργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Συνάντηση Νεανικών Μουσικών Σχημάτων». Φέτος η συναυλία είναι αφιερωμένη στον John Lennon και στα 30 χρόνια από τον θάνατό του.

* Στις 7 μμ ,εκδηλώσεις των Παιδικών Σταθμών του ΚΕ.Φ.Ο. στο ΚΕ.Φ.Ο. Τούμπας (Δορυλαίου 34-Κ.Τούμπα).

* Στις 8 μμ, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου) η έκθεση φωτογραφίας της ομάδας F14 των Βασίλη Βαρσακέλη, Σπύρου Mαρκογιάννη, Στέλιου Φιλίππου με τίτλο «O Αέναος Κύκλος της Εργασίας».

* Στις 8 μμ, ο δήμος Πανοράματος διοργανώνει, στο ξενοδοχείο «Αστέρια» εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την αγορά ενός περιπολικού οχήματος το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος.

* Στις 8 μμ, το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης Video-ταινίας των μαθητών του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Video – κινηματογράφου του Ε’ Διαμερίσματος. Παράλληλα με την εκδήλωση θα υπάρχει υποστηρικτική έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Σεμιτσόγλου με θέμα «Studio Νέμεση» Πρώτο μέρος 2010. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Πέτρου Συνδίκα 24). Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 9:00-14:30 & 17:30-21:30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

* Στις 8 μμ, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου) η έκθεση φωτογραφίας της ομάδας F14 των Βασίλη Βαρσακέλη, Σπύρου Mαρκογιάννη, Στέλιου Φιλίππου με τίτλο «O Αέναος Κύκλος της Εργασίας».

* Στις 8.30 μ.μ., τo Δημοτικό Ωδείο της ΔΗΚΕΣ «'Ιρις» Σταυρούπολης διοργανώνη δύο (2) συναυλίες στο Καφενείο του ΚΑΠΗ – Τζαβέλλα 12 (όπισθεν Δημοτικού Ωδείου), με την “irisband” και τους πιανίστες του καθηγητή Ηλία Κηπουρού που έκανε την επιμέλεια και ενορχήστρωση.