Για σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις!

* Την προεδρία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ασκεί από χθες η Ελλάδα για το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

* Στο Σεράγεβο βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη από την ισπανική προεδρία συνάντηση υψηλού επιπέδου Ε.Ε-Δυτικών Βαλκανίων.

* Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek. Ο Πολωνός πολιτικός ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππου Πετσάλνικου. Η παρουσία του κ. Buzek στην Ελλάδα εντάσσεται στην τακτική δραστηριότητα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της θητείας του.

* Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες και θα παραμείνει έως αύριο ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στρατηγός, Hassan IGSIZ, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και μετά από πρόσκληση του διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστρατήγου, Σπυρίδωνα Παπαδάκη. Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Τούρκος στρατηγός θα επισκεφθεί το Γ΄ΣΣ/NDC-GR στη Θεσσαλονίκη και την 1η Στρατιά στη Λάρισα. Επιπλέον θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο στην Αθήνα.

* Αρχισε χθες και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2010 η διαδικασία εγγραφής των Ελλήνων ομογενών και των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

* Στις 8:15 π.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης συνάντηση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, Dr James P. Rubin, πρώην βοηθό υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον.

* Στις 9:30 το πρωΐ υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

* Στις 9:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jerzy Buzek.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ιωάννη-Αλέξιου Ζέπου, με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Ali Yahya.

* Στις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. οι επαναληπτικές εκλογές στις ΝΟ.ΔΕ. που δεν εξελέγη πρόεδρος από τον 1ο γύρο, ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

* Στις 11:30 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Boris Tadić θα συμμετάσχετι στο Ελληνο- Σερβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

* Στις 11:30 πμ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για την ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ, φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, όπου θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση.

* Στις 12 το μεσημέρι, εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PASEO για την προώθηση προγραμμάτων φυσικής δραστηριότητας ηλικιωμένων στο Χαρίσειο Γηροκομείο, Τμ.Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

* Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jerzy Buzek.

* Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Ενεργείας του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο: «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά την τελική χρήση, ενεργειακές υπηρεσίες και άλλες διατάξεις».

* Στις 12:30 μ.μ. συνεδριάζει στα γραφεία της (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65) το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ .

* Στη 1 παρά 20 μετά το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Hilton συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Σερβίας Boris Tadic.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7) συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθηγητή Jerzy Buzek.

* Στη 1:30 μ.μ. γεύμα μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, Boris Tadić, και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

* Στις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στα Γήπεδα Θέρμης, το τουρνουά αντισφαίρισης μεταξύ φοιτητών και φοιτητριών ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (ΑΠΘ) στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας που διοργανώνει το ΑΠΘ.

* Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη του προέδρου της Σερβίας, Boris Tadić, στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα.

* Στις 7 μ.μ. στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας δεξίωση του προέδρου της χώρας Boris Tadić.

* Στις 7 μμ, στο πολυβιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, τηλ. 2310277113): Παρουσίαση βιβλίου του Σάββα Καλλιοντζή με τίτλο «Ρήσεις», από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αθηνά Αηδονά, Βασίλειος Νικόλτσιος και Στράτος Δορδανάς.

* Στις 7 μμ, εκδήλωση παρουσίασης έρευνας για τον Καλλικράτη στην αίθ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του Μακεδονία Παλλάς, από την εταιρία Interview.

* Στις 7 μμ, στο θέατρο του άλσους της Νέας Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση, με θέμα: Γάμος αλά Λαχανικά, με πρωταγωνιστές τα παιδιά του δημοτικού παιδικού σταθμού «Διογένους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Πολιτιστικών και Μαθητικών Δραστηριοτήτων του Ε΄ δημοτικού διαμερίσματος.

* Στις 7:20 μ.μ. άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

* Στις 7:30 μμ, εκδηλώσεις για τη μνήμη του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και το μεγαλείο του Βυζαντίου, συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών, ο Σύλλογος ΒΥΖΑΝΤΙΟ και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών. Εκδήλωση στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων)

* Στις 8 μ.μ. στο κτίριο «Παιδόπολης» του Δήμου Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Νικόλαος Μπάτος θα κηρύξει την έναρξη του 16ου Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

* Στις 8 μ.μ., έκθεση φωτογραφίας και τιμητική εκδήλωση βράβευσης Καστοριανών Καθηγητών Πανεπιστημίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν.Αμύνης 1)

* Στις 8:30 μμ, εκδήλωση εορτασμού των 50χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κ.Ι.Θ., από το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

* Στις 9 μμ, συναυλία-αφιέρωμα στο Σίμωνα Καρά(συμμετέχουν Γλυκερία, Αρετή Κετιμέ, Ηδύμελον) στο Θέατρο Κήπου,