Κοινή προσπάθεια, για καθαρές ακτές, αρχίζουν η νομαρχία Θεσσαλονίκης και οι δήμοι Επανομής Θεσσαλονίκης, Καλλικράτειας Χαλκιδικής και ΚΟρινού Πιερίας. Έτσι, σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης, ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστ. Ζωγράφος και ο νομάρχης Πιερίας, Γ. Παπαστεργίου δίνουν συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στους κήπους της Νομαρχίας, με θέμα την κοινή πρωτοβουλία των τριών Νομαρχιών με τίτλο «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας και όχι παρέα με τα σκουπίδια μας».
Η πρωτοβουλία αφορά στον καθαρισμό των ακτών του Ποταμού (6 Ιουνίου 2010, Δήμος Επανομής, νομός Θεσσαλονίκης), της Καλλικράτειας (13 Ιουνίου 2010, Δήμος Καλλικράτειας, νομός Χαλκιδικής) και του Κορινού (20 Ιουνίου 2010, Δήμος Κορινού, νομός Πιερίας). Η εκστρατεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, για τον καθαρισμό των ακτών των νομών μας εν όψει του καλοκαιριού, προκειμένου να εξασφαλισθούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουόμενους.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου θα είναι και οι Δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών Απόστολος Οικονομίδης (Δήμος Επανομής), Ιωάννης Γεωργαλάς (Δήμος Καλλικράτειας) και Νίκος Αβραμίδης (Δήμος Κορινού).