Ακινητοποιημένα παραμένουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010, τα τρένα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συμμετέχουν στην πανελλήνια εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθούνται στον Οργανισμό.
Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Με πανό που έγραφε «όχι στην απαξίωση του ΟΣΕ», φέιγ βολάν με τα αιτήματά τους και συνθήματα, ζήτησαν "εξυγίανση κι όχι ξεπούλημα του σιδηρόδρομου". Την ίδια στιγμή, τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν ρεπορτάζ για το πόσο κοστίζει στον Έλληνα ο σιδηρόδρμος αυτήν τη στιγμή...
Εξαιτίας της απεργίας, μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ το δρομολόγιο Βουκουρέστι - Θεσσαλονίκη δεν θα εκτελεστεί στην ελληνική διαδρομή του. Επίσης, το δρομολόγιο 337 (Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη) στην ελληνική διαδρομή του (από την Ειδομένη μέχρι τη Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία.