Για σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών η σημερινή.

* Στις 9:30 π.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με τον λόρδο δήμαρχο του Λονδίνου, Nick Anstee.

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον δήμαρχο του City του Λονδίνου, λόρδο Nick Anstee.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Βαλτετσίου 39) συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, με θέμα: «Οι κατά συρροήν αυθαιρεσίες στην παραλία Ελληνικού και η ανάγκη άμεσης παραχώρησης της διαχείρισης της πλαζ στο Δήμο Ελληνικού», παραχωρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει στα γραφεία της (Μεσογείων 15) η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ΕΝΑΕ .

* Στις 11 π.μ., ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και οι επαγγελματίες της περιοχής της Ικτίνου παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος) στην οποία θα παρουσιαστούν οι θέσεις των επαγγελματιών για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην περιοχή.

* Στις 11:30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με την πρόεδρο της Βουλής της Εσθονίας, Ene Ergma.

* Στις 12 το μεσημέρι η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου με τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Βενιζέλου 45, 2ος όροφος). Θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την πόλη, τον δήμο και τους δημότες.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ενημέρωση από τον νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον αντινομάρχη Παιδείας, Ευθύμιο Φωτόπουλο, με θέμα τη μεταφορά των μαθητών. Στην ενημερωτική συνάντηση έχουν κληθεί η Ομοσπονδία Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Θεσσαλονίκης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι Διευθυντές Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

* Στις 12:15 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με την υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

* Στη 1:30 μμ συνέντευξη Τύπου στο κρουαζιερόπλοιο Άννα Μαρού, για τις ημερήσιες κρουαζιέρες στις Σποράδες.

* Στις 4 μ.μ. στην πλατεία De Gaulle της Βαρσοβίας συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη διαδήλωση του ΚΚ Πολωνίας, ενάντια του νόμου στην Πολωνία που προβλέπει την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων.

* Στις 7 μμ, το Λαογραφικό Μουσείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το πρώτο στο είδος του πανεπιστημιακό λαογραφικό μουσείο στην Ελλάδα (έτος ίδρυσης 1927), γιορτάζει την επαναλειτουργία του, 33 χρόνια μετά το σεισμό του 1978, παρουσιάζοντας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας 8, στο υπόγειο του ιστορικού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, το σύνολο των σημαντικών του συλλογών στη μόνιμη έκθεση «Τα πολύτιμα της παράδοσης».

* Στις 7 μμ, ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον – Πρωτογενής Ανάπτυξη και Δημόσια Υγεία», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου 2010, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, στις 19.00 μ.μ, στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, η νομαρχία Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν γεωπόνοι, κτηνίατροι, βιολόγοι και ιχθυολόγοι των υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς και βιολόγος του Βιολογικού Τμήματος του ΑΠΘ.

* Στις 8:30 μμ, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Λιμάνι, τα εγκαίνια της έκθεσης τέχνης με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο!». Καλλιτέχνες και designers της πόλης εμπνέονται και δημιουργούν από εκείνα τα αντικείμενα που ολοκλήρωσαν τη χρήση τους και θα κατέληγαν στα σκουπίδια συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργική επαναχρησιμοποίησή τους. Αξιοποιώντας τα πιο καθημερινά, απλά, βαρετά, ασυνήθιστα και περίεργα υλικά δημιουργούν έπιπλα, ρούχα, αξεσουάρ, εγκαταστάσεις και εικαστικά έργα τέχνης σε μία έκθεση που είναι αφιερωμένη στην έννοια της πολυχρηστικότητας και της ανακύκλωσης.