Δύο 16χρονα κορίτσια, η Γιώτα Παπαδοπούλου και η Κυριακή Χράντα, από το 2ο ΓΕΛ Χορτιάτη, "γέννησαν", μέσα σε ένα διάλειμμα, καθισμένες στο προαύλιο του σχολείου τους, τους ήρωες ενός νεανικού μυθιστορήματος. Και κατάφεραν, γράφοντας, συνήθως Σαββατοκύριακα, καθώς τις καθημερινές έριχναν το βάρος στα μαθήματά τους, να πάρει «σάρκα και οστά» το βιβλίο «Έτσι μιλώ για σένα».
Η υπόθεση, ιδιαίτερα νεανική: Η Κίρα, η Ναταλία και η Ηλέκτρα είναι τρεις φίλες, που μοιράζονται το ίδιο σκηνικό: το σχολείο, τις πλάκες στα θρανία, τους έρωτες και τις ανησυχίες της εφηβείας. Όταν, όμως, στη ζωή τους εμφανίζονται δύο αγόρια, ο Άρης και ο Αχιλλέας, όλα αλλάζουν και ο κίνδυνος παραμονεύει…
«Η ιδέα ήρθε ξαφνικά, την ώρα που καθόμασταν στο προαύλιο. Η Κυριακή με ρώτησε, εάν θέλω να γράψουμε ένα βιβλίο κι εγώ απάντησα αμέσως: Ναι. Σαν η μία να διάβαζε τη σκέψη της άλλης, σαν να το είχαμε σκεφτεί καιρό. Έτσι, ξεκινήσαμε το εγχείρημά μας, ενώ ήμασταν Α’ λυκείου. Γράφαμε συνήθως Σαββατοκύριακα, γιατί τις καθημερινές είχαμε διαβάσματα και χρειάστηκε περίπου ένα χρόνος για να ολοκληρωθεί η ιστορία», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η 16χρονη Γιώτα Παπαδοπούλου.
«Στο βιβλίο υπάρχουν διαφορετικοί τύποι εφήβων. Θέλαμε να διαδραματιστεί η ιστορία στο περιβάλλον που ζούμε, εντός και εκτός σχολείου. Είναι απίστευτο το αίσθημα να ξαναδιαβάζεις την ιστορία, που εσύ ο ίδιος έχεις γράψει. Είναι ξεχωριστό να κινείς τα νήματα στη ζωή των άλλων, έστω και αν αυτοί οι ήρωες δεν είναι αληθινοί», πρόσθεσε η συνομήλικη φίλη της, Κυριακή Χράντα.
Τις διορθώσεις του βιβλίου ανέλαβε μία καθηγήτρια των κοριτσιών, ενώ ο καθηγητής των μαθηματικών, τούς πρότεινε τον εκδοτικό οίκο. Το βιβλίο «Έτσι μιλώ για σένα», κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες, από τον εκδοτικό οίκο Ζήτη και η πρώτη του παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, στον Ιππικό Όμιλο Φιλύρου, στις 9 το βράδυ.