Για σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, στη Θεσσαλονίκη, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

* Στις 9 πμ, ως τις 12.30 μ.μ., περισσότερα από 1200 παιδιά, δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Πολίχνης θα πάρουν μέρος στην υπαίθρια εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο μοναδικό περιαστικό Άλσος που υπάρχει στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην προέκταση της οδού Αγνώστου Στρατιώτη. Το σύνολο των μαθητών θα απασχοληθεί με πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων και διαδραστικών παιχνιδιών,

* Στις 10:30 πμ, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα, στην αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλ. Σβώλου), με θέμα: «ΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΑΝΑΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» Πρόκειται για μια δημόσια διαβούλευση για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και τον αέρα που αναπνέουμε, με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

* Στις 10:30 πμ, οι Τοπικές Οργανώσεις ΠΑΣΟΚ Ευόσμου - Ελευθερίου Κορδελιού συνδιοργανώνουν και συμμετέχουν στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοσμάς ο Αιτωλός», για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη δενδροφύτευση από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής στο πάρκο Ελπίδας του Δήμου Ευόσμου.

* Στις 11 πμ, στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Κατούνη 16-18) θα γίνει η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα χρήσης του 2009 της ΕΥΑΘ Α.Ε.

* Στις 11 πμ, συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας θα δώσουν η Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ελένη Δάλλα και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας (κτίριο Περιφέρειας, Θεσσαλονίκη, Τ. Οικονομίδη & Κ. Ρωσσίδη 11, ισόγειο).

* Στις 11:30 πμ, το νέο κτίριο του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Κασσάνδρου, θεμελιώνει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Η τελετή θεμελίωσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη.

* Στις 7 μμ, ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής οργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ., Νικόλαο Αυγελή για τη συνολική προσφορά του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στην επιστήμη της Φιλοσοφίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

* Στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, ως εναρκτήρια εκδήλωση ενός αστικού πειράματος για μια διαφορετική πόλη για τα 20 χρόνια PARALLAXI - "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ"