Σε ένα καλό, για πρεμιέρα μεγάλου θεσμού, παιχνίδι, κάτω από τον εκνευριστικό ήχο που βγάζουν οι βουβουζέλες, Νότιος Αφρική και Μεξικό έμειναν στην ισοπαλία. Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ, καθώς, οι μεν γηπεδούχοι είχαν τον ενθουσιασμό και την ταχύτητα με το μέρος τους, όμως οι φιλοξενούμενοι διέθεταν πείρα και ψυχραιμία. Μάλιστα, στο πρώτο μέρος, το Μεξικό έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, κάτι που στο δεύτερο... γύρισε ανάποδα, με τη Νότια Αφρική να "μετράει" κι ένα δοκάρι.
To όνειρο, για τους Νοτιοαφρικανούς διέλυσε στο 79 ο Μάρκες, χάρη σε λάθος του Μοκοένα που... ξεχάστηκε να τραβηχτεί (έτσι γίνεται πάντα...) και κάλυψε στο οφσάιτ τον σκόρερ. Οι Νοτιοαφρικανοί είχαν προηγηθεί στο 55 με τον Τσαμπαλάλα, σε μια ταχύτατη αντεπίθεση με τρεις πάσες.
Γενικά, το 19ο Μουντιάλ άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ν. Αφρική(Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Κούνε, Γκάξα, Μοκοένα, Κουμάλο, Τουάλα(46 Βασιλέλα), Μοντίσε, Ντιγκατσόι, Πίενααρ(83 Πάρκερ), Λετσολονιάνε, Τσαμπαλάλα, Μφέλα
Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρες, Χουάρες(56 Γκουαρδάδο), Μάρκες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Οσόριο, Αγκιλάρ, Ντος Σάντος, Φράνκο(73 Ερνάντες), Βέλα(69 Μπλάνκο).

Γήπεδο: «Soccer City»

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)