Ο Phil Shoenfelt και οι Southern Cross έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Θα βρίσκονται κοντά μας τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 για να μοιραστούν μαζί μας ένα ταξίδι με ισχυρές μουσικές μελωδίες σα χνάρια των Νικ Κέιβ και Ίγκι Ποπ.
Γεννημένος στην Αγγλία, έζησε στην Νέα Υόρκη και δηλώνει πια μόνιμος κάτοικος Πράγας. Μουσικός και συγγραφέας. Τα τραγούδια έχουν ισχυρές μελωδίες αλλά ο θόρυβος και τα στοιχεία ανάδρασης εισάγουν σε αυτά την θεωρία του χάους.
Οι ήρωές που κατοικούν στα τραγούδια του είναι ψυχοπαθής, περιθωριακοί, βασανισμένοι που τελικά δικαιώνονται και γίνονται οικείες μορφές. Η Αγία Γραφή είναι αναμεμειγνείεται με τον ευρωπαϊκό ποιητικό συμβολισμό και αυτή η γλώσσα χρησιμοποιείται για να δώσει έκφραση στα βαθιά συναισθήματα των ηρώων των βιβλίων και των τραγουδιών του. Κυρίες και κύριοι αυτός είναι ο Phil Shoenfelt!
Ο Phil Shoenfelt & οι Southern Cross παράγουν την μουσική τους με εντελώς προσωπικές δομέςκαι όρια. Επηρεασμένοι από τους πρωτοπόρους Velvet underground, Glenn Branca, Sonic Youth και Swans καταφέρνουν να δημιουργήσουν το δικό τους rock με πολλά στοιχεία avante garde .
O Nick Cave, ο Ιggy Pop, η Patti Smith,ο Leonard Cohen είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που δλινουν σημείο αναφοράς, στοιχεία και ατμόσφαιρα στον Phil Shoenfelt και τους συντρόφους του.
Μια μοναδική μουσική προσωπικότητα και μια ιδιαίτερη μπάντα σε μια δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ τους που σαν αποτέλεσμα έχει τοπιο εκρηκτικό live !

Opening Act: Big Sleep acoustic & The Jesterdays

info
Πότε; Δευτέρα 31 Μαΐου 2010
Που; Block33 (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310/533533)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Ταμείο: 15 ευρώ
Προπώληση: 12 ευρώ (Metropolis, Ticket House, Source)
Αγορά μέσω του site: www.shoenfelt.eventbrite.com 8 ευρώ (ισχύει για περιορισμένα εισιτήρια)

Δείτε το βίντεο: