Στο Θέατρο Γης δίνει ραντεβού στις 30 Mαΐου με τους Θεσσαλονικείς φίλους του ο Jean Michel Jarre. Ο συνθέτης και performer στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής φτάνει στην Ελλάδα για δύο και μόνο εμφανίσεις, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Δείτε το βίντεο από τις συναυλίες που προηγήθηκαν:
Οι συναυλίες του είναι μοναδικά οπτικοακουστικά θεάματα, τα οποία παρακολουθούν πλήθη κόσμου. Έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές μπροστά σε περισσότερους από 1.000.000 θεατές! Ήταν ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έπαιξε ζωντανά το 1981 στην Κίνα. Το 1997, τη συναυλία του στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παρακολούθησαν 3.500.000 θεατές, το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών για εκδήλωση ανοιχτού χώρου!

Έχει δώσει συναυλίες στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, στον Πύργο του Άιφελ, στους αμμόλοφους της ερήμου Σαχάρα στο Μαρόκο, στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, έχει δώσει συναυλία για τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο τον Β’. Είναι εκπρόσωπος της UNESCO και των Ηνωμένων Εθνών για θέματα περιβάλλοντος και παιδείας. Μετά τη Θεσσαλονίκη, την 1η Ιουνίου, θα εμφανιστεί στην Αθήνα στο Κλειστό Φαλήρου – γήπεδο TaeKwonDo.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας περιοδείας του Jean Michel Jarre με τίτλο «2010», φόρο τιμής στον φίλο του και κορυφαίο λογοτέχνη Arthur Clarke.