Εκτός από κόμματα, πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, η Siemens "λάδωνε" και δημοσιογράφους στην Ελλάδα, προκειμένου να ασκεί πιέσεις και να εξασφαλίζει μεγάλα συμβόλαια από το Δημόσιο και από κρατικές επιχειρήσεις. Αυτό αποκάλυψε, χθες, Κυριακή 23 Μαϊου, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρώην υπουργός Χρήστος Βερελής.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Βερελής παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα λόγω του σκανδάλου δωροδοκιών της επίσης γερμανικής ΜΑΝ.
Σύμφωνα με τον κ. Βερελή, στο payrol της Siemens περιλαμβάνονταν περίπου 60(!) δημοσιογράφοι ελληνικών εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών. Η γερμανική εταιρία τους πλήρωνε όχι μόνον για να προβάλουν τις απόψεις της και να προωθούν τα συμφέροντα της, αλλά και για να "χτυπούν" πολιτικούς οι οποίοι δεν ήταν "πρόθυμοι" να της αναθέσουν συμβάσεις, ή δεν προωθούσαν τα έργα που την ενδιέφεραν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα με τους "μισθοφόρους" δημοσιογράφους της Siemens έχει φθάσει μαζί με άλλο αποδεικτικό υλικό στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο δωροδοκιών. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Εκτός από τις λίστες μισθοδοσίας και εφ άπαξ πληρωμών σε δημοσιογράφους, στο γραφείο του φυγόδικου πρώην επικεφαλής της ελληνικής Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου έχουν βρεθεί και σημειώσεις για πολλά ραντεβού με γνωστούς δημοσιογράφους, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν τη φήμη "διαπλεκόμενων".