H ελληνική μπάντα έκπληξη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block33! Oι Νight on Earth, που είναι από τα λίγα συγκροτήματα της χώρας που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο της αβάντ-γκάρντ μπάντας, εμφανίζονται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 στις 9 το βράδυ.
Το μουσικό ύφος τους μπορεί να περιγραφεί ως ένα παζλ από trip hop και blues noir, κουρδισμένο σε μια jazz ατμόσφαιρα, κάτω από ένα αυτοσχεδιαστικό πνεύμα –που εισχωρεί σε ταξιδιάρικα και μελαγχολικά ηχοτοπία και αντανακλά κινηματογραφικές αναφορές. Οι Night On Earth θεωρούν ότι προέκυψαν μέσα από έναν αυτοσχεδιασμό της μετα-μουσικής ηχο-τρομοκρατικής κολεκτίβας των Paracroussis. Με αυτή την απολύτως σαφή περιγραφή η μπάντα δίνει το στίγμα της στα ελληνικά και όχι μόνο πράγματα.
Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, ο Μάκης Παπαδημητράτος, ο Θανάσης Τότσικας και ο Γιώργος Πανταζόπουλος είναι οι σκηνοθέτες που εμπιστεύτηκαν τους Night on Earth, το όνομα των οποίων προέρχεται από την γνωστή ταινία του Jarmoush, να ντύσουν τα κινηματογραφικά τους εγχειρήματα. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι η συνεργασία-έκπληξη από το δεύτερο cd τους.
Δυνατή εμπειρία όμως είναι τα live των Night on Earth.Δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά εξάλλου. Οπτικά ερεθίσματα με ταινίες μικρούς μήκους και visual σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία μιας καλοστημένης μπάντας συνθέτουν μια μοναδική συναυλία!