Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλα γκολ σε βάρος του Άρη. Αυτό πιστεύει ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου, Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι δίκαια η ομάδα του επικράτησε του αντιπάλου της, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει: «Οι έξι κίτρινες κάρτες σε αυτό το παιχνίδι είναι υπερβολή».
Για το παιχνίδι, ο Σάντος είπε: «Μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό. Δεν επιτρέψαμε στον Άρη να ξεκινήσει από πίσω τις επιθέσεις του όπως συνήθως. Το είχε κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια. Με την πίεση αυτή καταφέραμε να είμαστε κοντά στην περιοχή του Άρη με προυποθέσεις να προκαλέσουμε κίνδυνο. Καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ. Στην ανάπαυλα είπαμε στους ποδοσφαιριστές ότι ήταν πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και κυρίως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ώστε να μην πιστέψει ο Άρης ότι μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι. Συνεχίσαμε πραγματικά πολύ καλά και είναι κρίμα που δεν βάλαμε άλλο γκολ, όπως στην κλασική ευκαιρία του Βιεϊρίνια που πρέπει να πετύχει το γκολ και το παιχνίδι εκεί να τελειώσει. Μετά την χαμένη αυτή ευκαιρία, ελέγξαμε το κέντρο και δεν νομίζω ότι απειληθήκαμε καθόλου, οπότε είμαστε δίκαιοι νικητές».
Δεν απέκλεισε αλλαγές για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είπε χαρακτηριστικά: «Από την στιγμή που έχουμε παιχνίδι την Τετάρτη και με μία ημέρα λιγότερη να ξεκουραστούμε σε σχέση με την προηγούμενη φορά, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα ώστε να παίξει του ίδιου τύπου ποδόσφαιρο. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει ένα rotation στους ποδοσφαιριστές κι αυτό θα εξαρτηθεί από τον καθένα ποδοσφαιριστή. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να παίζει η ίδια ομάδα και στα έξι παιχνίδια».
Η αλλαγή του Ίβιτς έγινε, σύμφωνα με το Σάντος, επειδή το ζήτησε ο παίκτης: «Ζήτησε να βγει αλλαγή γιατί ο διαιτητής του έλεγε συνέχεια ότι θα του βγάλει δεύτερη κίτρινη», είπε. Μάλιστα, χαρακτήρισε πολύ ώριμη, αυτήν την πράξη του παίκτη του: «Ξεκάθαρα ήταν σημάδι θετικό αυτό του Ίβιτς που αντέδρασε έτσι γιατί προτίμησε να βγει για να μην παίξει η ομάδα με δέκα ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι οι έξι κίτρινες κάρτες σε αυτό το παιχνίδι είναι υπερβολή».
Τον ρώτησαν αν είναι παιχνίδι της χρονιάς ο αγώνας της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό: «Για τον ΠΑΟΚ γιατί; Έχουμε κάνει ήδη 32 παιχνίδια. Σίγουρα τα επόμενα δύο παιχνίδι θα καθορίσουν πάρα πολλά, όμως ως εκεί».
Τον ρώτησαν, επίσης, αν διακρίνει ότι υπάρχει προστασία των αντιπάλων σε σκληρά μαρκαρίσματα σε παίκτες του ΠΑΟΚ. Κι απάντησε: «Φαίνεται ότι οι διαιτητές ποτέ δεν προστατεύουν τους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Δεν με ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Ο Βιεϊρίνια στο πρώτο λεπτό δέχθηκε ένα πολύ σκληρό χτύπημα που έμεινε ατιμώρητο. Ενώ είδα σε αντιστοιχία στο παιχνίδι με τον Άρη στο δικό τους γήπεδο, που ένας ποδοσφαιριστής μας πήρε την μπάλα με το χέρι για να την τοποθετήσει και δέχθηκε κάρτα στο πρώτο λεπτό. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα του Άρη. Απλώς αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιους. Είναι πολύ παράξενο αυτό που συμβαίνει. Λέω παράξενο γιατί όποτε βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Πλέον έχουμε φθάσει πάλι στο όριο των καρτών για πολλούς ποδοσφαιριστές».