Τόσο το ΚΘΒΕ, όσο και ιδιωτικοί θίασοι, προσφέρουν σημαντικές παραστάσεις στους Θεσσαλονικείς, αυτήν την περίοδο. Σταχυολογήσαμε κάποιες από τις θεατρικές παραστάσεις τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα:
* Μέχρι τις 23 Μαίου μπορείτε να δείτε το έργο του Αλεξέι Αρμπούζωφ «Φθινοπωρινή Ιστορία» στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με την Κατερίνα Μαραγκού στους βασικούς ρόλους. Η σκηνοθεσία είναι της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

*«Λευκές Μπάλες και Άνθρωποι» είναι το θέμα της… παιχνιδιάρικης εκδήλωσης. Η PART1 απευθύνει πρόσκληση για δύο τρισδιάστατα παιχνίδια στο «Χώρο Δράσης» της Πειραματικής Σκηνής του ΚΘΒΕ. Σήμερα από τις 17:00-22:00 ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε ένα τοπίο μουσικής, παιχνιδιών, video images, ποτού. Οι μπάλες και οι ανθρώπινες φιγούρες αποτελούν μια σειρά από κατασκευές που μετατρέπονται σε διαφορετικά κάθε φορά παιχνίδια, ανάλογα με τη θεματική που επιλέγεται. Ο σχεδιασμός είναι του Γιάννη Κατρανίτσα, η μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη και η επιμέλεια του οπτικού υλικού του Στέλιου Κουράκη.

* «25ης Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων» συνέχεια και σήμερα στο δημοτικό θέατρο της Θέρμης. Το Δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού θα παρουσιάσει στις 20.00 το έργο του Γιάννη Ξανθούλη «Μια τρελή, τρελή πολυκατοικία». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.