Να μην υπογράψουν τις συμβάσεις για την επιδότησή τους μέσω του σχετικού προγράμματος, προτού πραγματοποιηθεί η συνάντηση της αντιπροσωπείας των νέων αγροτών με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Πέμπτη, 27 Μαΐου, ζητά, από τους νέους αγρότες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), Βασίλης Γιαννόπουλος. Καλεί τις κατά τόπους Ενώσεις Νέων Αγροτών να πάρουν μέρος στη συζήτηση που θα γίνει στο υπουργείο και να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους φόβους τους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.
Ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε ότι έπειτα από τη λήξη της συνάντησης ο κλάδος θα επανακαθορίσει τη στάση του, ακολουθώντας ενιαία γραμμή.
«Από τη συνάντηση θα διαμορφώσουμε άποψη για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, εάν τελικά θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις ή εάν ο κλάδος θα ακολουθήσει τη νομική οδό», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις ΠΕΝΑ, οι νέοι αγρότες ανέρχονται πανελλαδικά σε 49.000 και από αυτούς οι 8.500 κρίθηκαν δικαιούχοι του σχετικού προγράμματος.