Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, η "Συνεργασία Πολιτών Θεσσαλονίκης" στον Κινηματογράφο Ολύμπιον, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, επιχειρηματίας στο χώρο της πληροφορικής και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος Τάσος Τζήκας, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμβάλει στη δημοτική ανατροπή στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε, τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση να προβληθούν και να αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις που αφορούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει στη συνέχεια η αναγκαία σύνθεση που θα συνενώσει τελικά όλες τις δυνάμεις απέναντι στη σημερινή, "χωρίς όραμα και σχεδιασμό", όπως υποστήριξε, δημοτική διοίκηση.
Το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη» ανέπτυξαν ο Τάσος Τζήκας ως κεντρικός ομιλητής, ο Πρόδρομος Νικηφορίδης γνωστός αρχιτέκτονας της πόλης μας, ο Νίκος Στεφανίδης, μουσικός παραγωγός και ο συμπολίτης μας ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Τη συζήτηση συντόνισαν ο Νίκος Καρατζάς, εκδότης και ο Δημήτρης Παπάζογλου, πολιτικός μηχανικός.