«Για 12η ημέρα ανεμίζει ένα μαύρο ύφασμα έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη πενθεί και διαμαρτύρεται. Πενθεί και διαμαρτύρεται διότι η Κυβέρνηση ενώ εξαγγέλλει έργα για το κέντρο των Αθηνών αρνείται πεισματικά να πληρώσει την τελευταία δόση στην Κοινοπραξία που κατασκεύασε το Δημαρχείο της πόλης μας, για να μπορέσουν έτσι επιτέλους οι Θεσσαλονικείς να μπουν στο σπίτι τους!»...
Αυτά υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής(Τρίτη 25 Μαΐου 2010), καθιερωμένης συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην άρνηση της κυβέρνησης να πληρώσει την τελευταία δόση στην κατασκευαστική εταιρεία για τη λειτουργία του νέου Δημαρχείου.
Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «η Κυβέρνηση με την ασυνέπειά της αυτή, ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς, ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης, κρατάει κλειστό και ανεκμετάλλευτο ένα πάρκιγκ 1.000 θέσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβαρύνει με 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον Δήμο Θεσσαλονίκης όσο δηλαδή πληρώνει μέσα σε ένα χρόνο για ενοίκια των υπηρεσιών που θα μεταφερθούν στο νέο Δημαρχείο και συγχρόνως επιβαρύνει με 8% λόγω των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων την δαπάνη του συνολικού έργου».
Κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους Θεσσαλονικείς και να τιμήσει την υπογραφή του Κ.Σημίτη που ενέταξε τον προϋπολογισμό του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στις δημόσιες επενδύσεις».