Για σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Νέα 48ωρη απεργία από σήμερα κήρυξαν οι φαρμακοποιοί ολόκληρης της χώρας.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες των συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων. Τη σύνοδο του συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων θα απασχολήσει η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2010, με κύρια θέματα τη Στρατηγική «Ευρώπη 2020», την προετοιμασία της συνόδου G20, τους αναπτυξιακούς στόχους χιλιετίας και την κλιματική αλλαγή. Το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία και των υπουργών Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η μη διάδοση των πυρηνικών, η προετοιμασία της Διάσκεψης Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας (Rostov-on-Don, 31 Μαΐου-1 Ιουνίου 2010), η πειρατεία στη Σομαλία, και το Ιράν. Κατά το γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών θα εξετασθούν οι σχέσεις με στρατηγικούς εταίρους (Κίνα, Ιαπωνία).

* Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος προκειμένου να συμμετάσχει στο συμβούλιο υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. «Πρόταση για απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η οποία εδραιώνει μια ευρωπαϊκή δράση για το Ευρωπαϊκό Σήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
2. «Πρόταση για απόφαση του Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το έτος 2014».
3. «Συμβολή του πολιτισμού στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη».
4. «Μια ανταγωνιστική, συνεκτική, βιώσιμη Ευρώπη: συμβολή του πολιτισμού και της δημιουργικότητας».
5. «Εuropeana: επόμενα βήματα».
Κατά τη διάρκεια του γεύματος θα συζητηθεί η ψηφιοποίηση του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Το απόγευμα, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αρμοδίων υπουργών με θέμα «Συνθήκη της Λισαβόνας και αθλητισμός».

* Στις 8 π.μ., κάτοικοι της Πυλαίας κλείνουν τον κόμβο της περιφερειακής προς Πανόραμα, διαμαρτυρόμενοι για τη συνένωση του δήμου τους με Χορτιάτη και Πανόραμα, σύμφωνα με το Πόγραμμα Καλλικράτης

* Στις 9 π.μ., έναρξη λειτουργίας της «Τράπεζας Αγάπης», στην οδό Κρυστάλλη 10, παρουσία του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, του Αντιδημάρχου Αστ. Δεληγιάννη και των υπεύθυνων της Τράπεζας City Bank. Η έναρξη λειτουργίας θα συνοδευτεί από διανομή τροφίμων σε (600) άπορους από τον κ.Δήμαρχο (Κρυστάλλη 10, δίπλα από το Γυμναστήριο) Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αστέριος Δεληγιάννης

* Στις 10 π.μ. στο κτίριο του ΟΠΑΠ στην Αθήνα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ.

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης σύσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και του νέου προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστο Τσίτουρα, με θέμα τις εξελίξεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

* Στις 10:30 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα δεχθεί στο γραφείο του μέλη της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

* Στις 10.30 π.μ., μέλη της Παραολυμπιακής Επιτροπής θα δεχθεί ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο γραφείο του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

* Στις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στάση εργασίας σε όλες τις εφημερίδες, τους ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Αττικής, το δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κήρυξε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ προκειμένου οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν στη τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52). Από τη στάση εργασίας εξαιρείται η κάλυψη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος.

* Στις 11 π.μ. στην Πλατεία Τσιστοπούλου έξω από το Δημαρχείο Σιάτιστας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έδρα του Δήμου Βοΐου. Κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Κατάστημα οι υπηρεσίες, τα καταστήματα και τα σχολεία της Σιάτιστας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατόπιν εισήγησης του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με θέμα: «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας». Στη σύσκεψη δεν θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

* Στις 12 το μεσημέρι τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη θα δεχθεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

* Στις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

* Στις 4:30 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα στο ασφαλιστικό.

* Στις 5 μ.μ., η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει στα πλαίσια της Φοιτητικής Εβδομάδας ημερίδα με θέμα Στήριξη του Περιθάλποντα : Σύγχρονη Διάσταση στην Αντιμετώπιση της Άνοιας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

* Στις 7 μ.μ., εκδήλωση με θέμα: «Η προσφορά της Μελπομένης Μερλιέ στη διάσωση της μουσικής του προσφυγικού Ελληνισμού» στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών (Εθν.Αμύνης 4), από τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών,

* Στις 7 μ.μ., το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) στο Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: "Πρακτικές γραμματισμού στον πολιτικό, θρησκευτικό, δημοσιογραφικό, κινηματικό ιστορικό Λόγο", στο 10ο όροφος του Πύργου της Παιδαγωγικής, στο ΑΠΘ. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν έρευνες που εκπονήθηκαν σε μεταπτυχιακό επίπεδο και αφορούν στην ανάδειξη των πρακτικών και των μέσων που αξιοποιούνται προκειμένου να συγκροτηθούν ποικίλες μορφές γραμματισμού, με την έννοια της διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου τύπου συνείδησης ή οπτικής για τα πράγματα.

* Στις 8 μ.μ στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη επίδειξη μόδας διοργανώνει η Ενωση Βιοτεχνών Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων νομού Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΒΕΘ , του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Νομαρχίας.

* Στις 8 μ.μ., τιμητικό αφιέρωμα στη συγγραφέα Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου στην αίθ. εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

* Στις 8 μ.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πολιτιστικής Εταιρίας Ανέγερσης Σχολικών Κτιρίων στην Κένυα «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» οργανώνει Παρουσίαση της Τεχνικής και Αρχιτεκτονικής Μελέτης του Σχολικού Συγκροτήματος που θα κατασκευάσει στο Kimende της Κένυας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace (Αλέξανδρος).