Οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Παύλου – Ευαγγελίστριας διαμαρτύρονται 'για την μεθόδευση του σχεδίου «Καλλικράτης», σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος θα συνενωθεί με το Δήμο Συκεών, Πεύκων και Νεάπολης".
Αρχικά ο Δήμος Αγίου Παύλου θα αποτελούσε ενιαίο Δήμο με τη Θεσσαλονίκη και την Τριανδρία. Αυτό προέβλεπε το προσχέδιο του «Καλλικράτη». Να, όμως, που τα πράγματα άλλαξαν.
Κάτοικοι του δήμου, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Πλανόπουλο, επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατική Αλληλεγγύη", καταγγέλλουν "μεθοδεύσεις των Δημάρχων Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και Αγίου Παύλου Νίκου Βαρσάμη, οι οποίοι μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις «κατάφεραν» να αλλάξουν την αρχική απόφαση και ο Δήμος Αγίου Παύλου να συνενωθεί με το νεοδημιουργηθέντα Δήμο Συκεών". Όπως υποστηρίζουν "η αλλαγή αυτή έγινε με κομματικές μεθοδεύσεις και είναι φανερό ότι εξυπηρετούνται κομματικά συμφέροντα σε βάρος των δημοτών".
Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αγίου Παύλου συνορεύει κατά 90% με τον σημερινό Δήμο Θεσσαλονίκης.
"Απαιτούμε ο Δήμος Αγίου Παύλου να αποτελέσει με τη Θεσσαλονίκη και την Τριανδρία το νέο Δήμο Θεσσαλονίκης", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.