Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να εκκαθαριστεί εν λειτουργία η εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και οι συναφείς εταιρείες που πρωταγωνίστησαν στην πολύκροτη υπόθεση, υποστήριξε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης επί σχετικής επερώτησης που κατέθεσαν 15 βουλευτές.
Τη χαρακτήρισε ως τη «μόνη εφαρμόσιμη και ρεαλιστική λύση», καθώς, όπως είπε, δε θα χαθει κανένα από τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, σημείωσε:
«Φαίνεται, κ. Υπουργέ, ότι η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η ολιγωρία της, πάνω στο ζήτημα του σκανδάλου της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ αφορά ανθρώπινες ψυχές, αφορά εκατοντάδες, χιλιάδες συμπολιτών μας, αφορά την εικόνα της αγοράς στο συγκεκριμένο κλάδο, αφορά το αύριο πολλών χιλιάδων οικογενειών. Δεν είναι μονάχα οι οκτακόσιες χιλιάδες θιγόμενοι ασφαλισμένοι, είναι βεβαίως και οι τρεις χιλιάδες περίπου ασφαλιστικοί υπάλληλοι και διαμεσολαβητές και βεβαίως και άλλοι διακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι στην COMMERCIAL VALUE. Και βεβαίως, είναι τα ζητήματα της εργασίας τους, του προνοιακού καθεστώτος τους, των περιουσιακών στοιχείων».
Επικαλέστηκε το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δείξει το δρόμο καταδεικνύοντας ότι τα ελλείμματα στην εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην περίπτωση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, μπορούν να διευθετηθούν με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο από την ελληνική πολιτεία. Ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Όπως πρόσθεσε, «το πρόβλημα δεν έχει καμία κομματική χροιά και καμία κομματική σκοπιμότητα. Η αγωνία εκατοντάδων, χιλιάδων συνανθρώπων μας, συμπολιτών μας, δεν χρωματίζεται ούτε με μπλε, ούτε με κόκκινο, ούτε με πράσινο χρώμα. Εμείς είμαστε εδώ, για να συνεισφέρουμε και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δυναμικά παρόντες».