Ισπανός ταυρομάχος επέζησε, μετά από την επίθεση του ταύρου στην αρένα και το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι... Σοκαρισμένοι οι θεατές της ταυρομαχίας, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Μαΐου 2010, είδαν τον ταύρο να καρφώνει με το δεξί του κέρατο τον ταυρομάχο Χούλιο Απαρίθιο. Οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα σοκαριστικές και σας προειδοποιούμε να μη συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, αν πιστεύετε ότι δε θα το αντέξετε...
Σύμφωνα με τους θεατές και τους οργανωτές των ταυρομαχιών στην Αρένα Λας Βέντας της πόλης Σαν Ισίντορο Φέρια, ο ταυρομάχος γλίστρησε κι έπεσε στο έδαφος. Έτσι, ο βάρους δυόμισι τόνων ταύρος βρήκε την ευκαιρία να τον καρφώσει με το κέρατο στο λαιμό. Το κέρατο του ταύρου βγήκε από το στόμα του ταυρομάχου, ο οποίος σύρθηκε για αρκετά μέτρα μέσα στην αρένα. Αμέσως έσπευσαν οι βοηθητικοί ματαντόρ και άνδρες της ασφάλειας και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ζώο και να ελευθερώσουν τον ταυρομάχο.
Ο Απαρίθιο αποδείχτηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Κατάφερε να επιζήσει από τη μάχη του με τον ταύρο, παρά το τραύμα του. Όπως είπαν οι θεράποντες ιατροί του, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, το κέρατο πέρασε από το πίσω μέρος της γλώσσας και βγήκε από τον ουρανίσκο, χωρίς να προκαλέσει άλλες βλάβες! Έτσι, σήμερα, δυο μέρες μετά το ατύχημα, βγήκε από την εντατική και αναρρώνει. Πάντως, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τον ρωτήσουμε αν θα επιστρέψει στις αρένες.


Οι φωτογραφίες είναι του Αλμπέρτο Σιμόν, από το πρακτορείο AFP.