Προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους, αλλά δεν επιβαίνουν σε ασθενοφόρα χωρίς στολή, όπως προβλέπει άλλωστε και ο υπηρεσιακός κανονισμός. Αυτόν τον τρόπο επέλεξαν διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης για να αναδείξουν το γεγονός, ότι η υπηρεσία τους δεν τους ανανεώνει τη στολή, που προβλέπεται ως «υποχρεωτική» σε ώρα υπηρεσίας και παράλληλα, ως «μέσο ατομικής προστασίας».
Τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν το πρωί, χωρίς τις στολές τους, έξω από το κτίριο διοίκησης του ΕΚΑΒ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη χορήγηση στολών, ή την καταβολή δαπάνης έναντι της αγοράς νέων στολών.
«Οι πιο πολλοί έχουν στολές από το 2004, ελάχιστοι από το 2007 και είμαστε στο 2010. Έχουν τρυπήσει, έχουν λειώσει. Σκεφτείτε ότι δεν δόθηκαν στολές ούτε στους 236 νεοπροσλαμβανόμενους στις 18 Ιανουαρίου, που αφού τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους, περίμεναν οι άνθρωποι, να πάρουν τον πρώτο μισθό, για να αγοράσουν μόνοι τους στολή» λέει ο πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ -2 Θεσσαλονίκης Αντώνης Αντωνόπουλος.
Τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να λειτουργούν με το ένστολο προσωπικό. Όσοι δεν διαθέτουν στολή, θα συνεχίσουν να απέχουν , έως ότου λυθεί το πρόβλημα.