Την προσοχή των οδηγών για το φαινόμενο της εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού βατράχων στην επαρχία Λαγκαδά εφιστούν οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης και του Τμήματος Εσωτερικών Υδάτων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη στην περιοχή, υπό την έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύσκεψης, το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό, καθώς συμβαίνει κάθε άνοιξη. Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων της προηγούμενης περιόδου επηρεάστηκε θετικά η αναπαραγωγική διαδικασία των βατράχων και φρύνων. Έτσι, μεγάλος αριθμός των νεομεταμορφωμένων βατράχων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διαδικασία μετανάστευσης.
Τονίστηκε ότι για το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς κυρίως τις νυχτερινές ώρες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γύρω από τις λίμνες, καθώς και στην Εγνατία Οδό, γιατί οι μικροί βάτραχοι εμφανίζονται πάνω στο οδόστρωμα και το καθιστούν ολισθηρό.
Να σημειωθεί ότι, σήμερα, Πέμπτη 27 Μαΐου 2010, οι αρχές εξέτρεψαν την κυκλοφορία από το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των λιμνών Μεγάλης και Μικρής Βόλβης, όπου έγινε η... κατάληψη του οδοστρώματος από βατράχους, για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.