Για σήμερα Σάββατο 1 Μαΐου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδήλωσεις:
* Ξεκινά σήμερα η αντιπυρική περίοδος στη χώρα, ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα

* Ακριβότερα από σήμερα τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ.

* Από σήμερα 1η Μαΐου 2010 η έναρξη του λογιστικού προσδιορισμού της έκδοσης αποδείξεων για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων και την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου για τους πωλητές πετρελαίου, που ετέθη σε εφαρμογή την 1η Απριλίου 2010 με την ΠΟΛ 1036.

* Στα εγκαίνια της Παγκόσμιας Εκθεσης «World Expo 2010» στη Σαγκάη θα βρίσκεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος θα παραστεί μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, και τους λοιπούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ε.Ε. Στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το περίπτερο της Ελλάδας, με θέμα «ΠΟΛΙΣ – Η ζωντανή πόλη». Θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση με τιμώμενη προσωπικότητα τον Μίκη Θεοδωράκη, κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Λογοθέτη με τίτλο: «Μίκης Θεοδωράκης – Η ελληνική ψυχή». Κατά την παραμονή του στη Σαγκάη ο κ. Πάγκαλος θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Κινέζο ομόλογό του και τις αρχές της πόλης.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα κρατικά νοσοκομεία, τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ματαιώνονται δρομολόγια τρένων. Θα κυκλοφορήσουν μόνο οι αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών.

* Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ).

* Σειρά διμερών επαφών στη Σαουδική Αραβία, το Αμπου Ντάμπι και το Ντουμπάϊ θα πραγματοποιήσει από σήμερα έως την Τρίτη 4 Μαΐου ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Την Πρωτομαγιά ο υπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρίγκιπα Salman κυβερνήτη του Ριάντ, τον πρίγκιπα Turki Al Faisal διευθυντή του Κέντρου Ερευνών King Faisal για Ισλαμικές Σπουδές και τον Abdulaziz Khoja υπουργό Πολιτισμού και Eνημέρωσης.

* Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

* Στις 10.30, στο ΕΚΘ, η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Θα ακολουθήσει πορεία.

* Στις 10:30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη η απεγιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).