Με χαμηλή συμμετοχή μέχρι στιγμής, άνοιξαν από το πρωί οι κάλπες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Τη... μονοτονία «έσπασε» μικροεπεισόδιο που σημειώθηκε στο Τμήμα Διοίκησης και Τεχνολογίας του ΠΑ.ΜΑΚ. στη Νάουσα, όπου παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια, στήνονται δύο κάλπες!
Αψιμαχίες σημειώθηκαν μεταξύ φοιτητών του επίσημου συλλόγου του τμήματος, που έχει αναγνωριστεί από το πρωτοδικείο, και συναδέλφων τους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που δεν τους αναγνωρίζουν. Υπό αυτές τις συνθήκες η κάλπη της ΔΑΠ στήθηκε έξω από τη σχολή, όπου γινόταν άλλη εκλογική διαδικασία, χωρίς παραβάν.
Οι φοιτητές ξεκίνησαν να ψηφίζουν από τις 8 το πρωί. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ σε κάποιες σχολές ίσως δοθεί παράταση ως τις 8 το βράδυ.
Από τις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής οι φοιτητικές παρατάξεις, διαφαίνεται σαφώς ότι η οικονομική κρίση και οι εξελίξεις στο κοινωνικό - πολιτικό σκηνικό της χώρας στιγματίζουν τις φετινές φοιτητικές εκλογές.