Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί στο υπόγειο -τελικά- του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου, σε τουαλέτα, είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος εξερράγη περίπου στη 1.25 σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, μετά το μεσημέρι. Όσο για τον τραυματία, πρόκειται για άνδρα, δικαστικό επιμελητή, ο οποίος τραυματίστηκε στις σκάλες του μεγάρου, στην προσπάθειά του να βγει έξω από το κτίριο, μετά από την έκρηξη.
Τον τραυματία μετέφερε, με το αυτοκίνητό του, στο γειτονικό ΙΚΑ, ένας δικηγόρος.
Η έκρηξη ήταν πάρα πολύ δυνατή, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν "πλαστικά" εκρηκτικά. Προς το παρόν δεν αποκλείουν το παραμικρό, ούτε το να έχει σχέση η έκρηξη της Θεσσαλονίκης με αυτήν που έγινε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στον Κορυδαλλό.
Να σημειωθεί ότι, σήμερα, στο Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης επρόκειτο να δικαστεί ο Ιωάννης Σκαφτούρος, ένας από την περίφημη "σπείρα των 16", οποία φέρεται να ενέχεται στην απαγωγή του εφοπλιστή Παν. Παναγόπουλου. Μέλη της ίδιας σπείρας ήταν και οι Στεφανάκος - Βλαστός.
Στο Δικαστικό Μέγαρο μετέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδης, ο οποίος και ενημερώθηκε για το συμβάν από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ.Μανόλη Λαμτζίδη.