Την άποψη ότι πολλές κινήσεις είναι «εντελώς θεατρικές», από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα μηχανογραφικής διασταύρωσης των στοιχείων, εξέφρασε ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος, όταν ρωτήθηκε για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Μαζί με τους κ.κ. Παπαντωνίου και Δραγασάκη, συμμετείχαν σε εκδήλωση του ΣΒΒΕ, στη Θεσσαλονίκη χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου 2010.
Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, αυτό που πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα είναι η νοοτροπία, αφού «μέχρι σήμερα μάθαμε να πετάμε λεφτά από το παράθυρο» και ο υπουργός Οικονομικών έφτασε να λέει ότι «δεν ξέρει πόσους πληρώνει».
Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας επεσήμανε ότι αυτό που ζητάει το ΔΝΤ είναι το όλο σύστημα να απαλλαγεί από τους «νονούς», ενώ σε σχέση με το όριο απολύσεων είπε: «Για το θέμα αυτό υπάρχει κοινοτική οδηγία […] Το κρίσιμο θέμα είναι τι θα γίνει στον δημόσιο τομέα, αν οι δημόσιες επιχειρήσεις, με τον υπερπληθυσμό εργαζομένων, θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται υπό την προστασία των μηδενικών απολύσεων».
Οσο για τη συνάντηση εργοδοτών-εργαζομένων, που συγκάλεσε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Λοβέρδος, δε συμφώνησε με τις ενέργειες του υπουργού: Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο υπουργός δεν πρέπει να ανακατεύεται στη δουλειά εργαζομένων-εργοδοτών».