Διδακτήριο για μαθητές με ειδικές ανάγκες εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου 2010, στη Θεσσαλονίκη. «Έχει σχεδιαστεί να δέχεται για φοίτηση μαθητές από όλες τις μορφές αναπηρίας και είναι απόλυτα προσβάσιμο», ανακοίνωσε η νομαρχία. Το νέο διδακτήριο του 1ου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Κατάρτισης, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παυσιλύπου και Λαμπράκη στην Τούμπα, θα εγκαινιάσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Το κτίριο αναπτύσσεται σε δύο ορόφους όπου λειτουργεί ειδικός ανελκυστήρας ΑΜΕΑ. Διαθέτει 13 αίθουσες διδασκαλίας, γυμναστήριο, φυσικοθεραπευτήριο, δυο λογοθεραπευτήρια, εργοθεραπευτήριο, αίθουσα μουσικής, εργαστήριο πληροφορικής, εκπαιδευτική κουζίνα, δυο τραπεζαρίες, ιατρείο - νοσηλευτήριο, εργαστήριο κεραμικής, εργαστήριο χειροτεχνίας, γραφεία και βοηθητικούς χώρους.
Μέσα στο σχολείο και για την εκπαίδευση των παιδιών στην "υποστηριζόμενη διαβίωση", δημιουργήθηκε πλήρως εξοπλισμένη κατοικία. Υπάρχει ειδικός χώρος για την εκπαίδευση των μαθητών στη χρήση οικιακών συσκευών, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες καμπίνες όπου εκπαιδεύονται πρακτικά σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης.
Στην αυλή κατασκευάστηκα δύο νέα θερμοκήπια υψηλών προδιαγραφών, στα οποία γίνεται η εκπαίδευση και κατάρτιση των παιδιών στην κηπουρική.