Δε λένε να καταλάβει, η πλειοψηφία των πολιτικών, ότι οι πολίτες τους θεωρούν υπεύθυνους για το σημείο στο οποίο έχει φθάσει η χώρα. Συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές και την ίδια τακτική. Αλλά και οι επιχειρηματίες, οι οποίοι ίσως να ευθύνονται και περισσότερο για την οικονομική κρίση (δεν ήταν οι πολιτικοί που τους πρότειναν να πάρουν τις επιχειρήσεις τους και να φύγουν από τη χώρα για να επενδύσουν σε γειτονικές) φαίνεται πως δεν πήραν μυρωδιά από ότι συμβαίνει κι ό,τι σκέπτεται ο κόσμος κι επιμένουν να το παίζουν... πολιτικοί.
Την ίδια στιγμή, πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τόσο τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τους πολιτικούς, όσο και την επιφυλακτικότητά τους απέναντι στα πολιτικά σχέδια των επιχειρηματιών.
Δημοσκόπηση της Rass (για το ΠΑΡΟΝ) δείχνει ότι επτά στους δέκα (73,7%) δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση αλλά και οκτώ στους δέκα (85,5%) δεν είναι ικανοποιημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση. Μαλιστα, το 73,9% θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται από το ΔΝΤ.
Ωστόσο, ένα ισχυρό ποσοστό (54,5%) είναι έτοιμο να δεχθεί νέα μέτρα για την ανάκαμψη της χώρας. Οι περισσότεροι (63,7%) πιστεύουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναζητούνται “σωτήρες” στον κόσμο των επιχειρήσεων:
Το 82,1% θεωρεί τους επιχειρηματίες υπεύθυνους όσο και τους πολιτικούς για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, ενώ ένας στους δύο δεν θέλουν λύσεις τύπου Μπερλουσκόνι.