Την ώρα που το υπουργείο Πολιτισμού διενεργεί έρευνα, μετά από δημοσίευμα σε βάρος της υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η ίδια η υπουργός έκανε παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, όπου ο διευθυντής της εφημερίδας έθετε ερωτήματα, για να διαψεύσει ό,τι μπορούσε.
Σήμερα Κυριακή 23 Μαΐου 2010, το πρωί, ο εκδότης της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» Σ.Κοτρώτσιος μιλώντας στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο", για το θέμα των προσλήψεων στο μουσείο Πέλλας, ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάποια επιτροπή διορισμένη από το ΑΣΕΠ, αλλά οι προσλήψεις έγιναν από επιτροπή του Μουσείου της Πέλλας, με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν λαθροχειρίες στην τελικά κατάταξη του πίνακα, καθώς άτομο με δύο παιδιά μοριοδοτήθηκε ως πολύτεκνος.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Θ.Τζάκρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η υφυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, αρνήθηκε ότι οι εμφανιζόμενοι ως συγγενείς είναι πραγματικά συγγενείς της και τόνισε ότι η ίδια δεν γνώριζε καν για τη διενέργεια του διαγωνισμού.
Στη συνέχεια, πάντως, της επισημάνθηκε ότι, παρά τα όσα λέει πως δε γνώριζε για το διαγωνισμό, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, όταν ήταν στην αντιπολίτευση από τον Οκτώβριο του 2008 ακόμα, στην οποία ανέφερε ότι δεν είχε προσληφθεί προσωπικό στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας και ρωτούσε τον τότε υπουργό, Αν. Σαμαρά, πότε σκόπευε να επανδρώσει το μουσείο με διαγωνισμό -τον ίδιο διαγωνισμό που στην εκπομπή αρνήθηκε ότι γνώριζε πως υπήρχε.